maandag 30 juni 2008

Wilders gaat Vrijuit, zegt Justitie

GeertWilders.jpg
Geert Wilders, de Nederlandse politicus met het opvallende Mozart-kapsel, zal in Nederland uiteindelijk niet worden vervolgd voor discriminatie.

Hoofdofficier van justitie Leo de Wit verklaarde vandaag op een persconferentie dat de anti-koranfilm "Fitna" geen strafbare feiten bevat en dat ook Wilders' uitspraken over moslims en de Koran niet strafbaar zijn.

Het Openbaar Ministerie (OM) is sinds 2006 bezig geweest met het voorbereiden van de zaak tegen Wilders. Advocaten, moslimorganisaties, studentenorganisaties en individuen deden samen ruim veertig keer aangifte tegen de leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV).

De zaak richtte zich vooral op Wilders' film Fitna en het Volkskrant-artikel "Genoeg is Genoeg!". In dat artikel van augustus vorig jaar schreef Wilders onder meer dat de Koran een 'fascistisch boek' is dat net als Mein Kampf van Adolf Hitler verboden zou moeten worden.

In april jl. bepaalde de kortgedingrechter in Den Haag ook al dat Wilders’ film niet oproept tot haat of geweld tegen moslims. 'Wilders laat zich soms provocerend uit,' aldus de rechter, maar een parlementariër moet zijn standpunt naar voren kunnen brengen.'

De PVV-leider zelf is niet bijster verbaasd over de uitspraak. 'Ik heb van het begin af aan geweten dat ik binnen het kader van de wet bleef. Ik ben blij dat het OM dat ook heeft geconstateerd.'
_

13 opmerkingen:

 1. Denk overigens niet dat de kous hiermee af is: er is al een advocate ( Els Lucas) die een klaagschrift gaat indienen en een groep verenigde Marokkanen beraadt zich ook alweer op verdere juridische stappen ( daarin ijverig geadviseerd door een van onze fijne linkse journalisten, tijdens een vraaggesprekje met een vertegenwoordigster van die groep op radio 1).
  De dames en heren reporters hadden vandaag een slechte dag en lieten nogal vaak het woord 'haatzaaien' vallen.
  Misschien kwam dat mede omdat minister Plasterk de exhorbitant hoge salarissen ( ze verdienen meer dan Balkenende) wil gaan terugschroeven.
  "De mensen kunnen niet zonder hun presentatoren", zei Rob Trip vanmorgen tegen de minister.
  Nu.... daar vergist hij zich in: wij kunnen héél goed zonder journalisten die Geert Wilders net zo hard demoniseren als zij een paar jaar eerder met Pim Fortuyn gedaan hebben... en wij weten nog heel goed hoe dat toen is afgelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HIP HIP HOOOOOOEEEEEERRRRRRRRAAAAAAAAA!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat de Linkse Kerk, die collaboreert met de islamisten van alle strekkingen niet tevreden is met dit vonnis was te verwachten. Gefinancierd met wahabitische petrodollars zullen zij het Wilders blijven moeilijk maken tot ie capituleert.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 1 - 0 (match is nog niet gespeeld)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ER IS DUS NOG GERECHTIGHEID...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. waKKERE BURGER1 juli 2008 om 13:23

  Hey, als dit geen goed nieuws is:

  AMSTERDAM - PVV-leider Geert Wilders overweegt een vervolg te maken van zijn anti-Koranfilm Fitna, nu het openbaar ministerie (OM) in Amsterdam heeft geoordeeld dat zijn felle kritiek op de islam niet strafbaar is.

  "Het besluit van het OM is een goede opmaat naar een boek of Fitna 2", aldus Wilders gisteren in een reactie op het besluit van justitie hem niet te vervolgen. "Ik zou me hebben verbaasd als ik wel zou zijn vervolgd. Ik hoef me niet aan de wetten van bananenrepublieken als Jordanië en Saoedi-Arabië te houden. Dit besluit moet met een gouden strik erom naar die gekken in Amman worden gestuurd", zegt Wilders, doelend op de dreiging van een Jordaans arrestatiebevel.

  De politicus is ook blij dat het OM hem geen strobreed in de weg legt om overal over Fitna te debatteren.

  Wilders: "Het debat voeren we in de Tweede Kamer en in het land, maar niet in de rechtszaal. Overigens is het terecht dat ik onderscheid maak tussen een abjecte religie, die grote gevaren met zich meebrengt, en de moslims, waar ik als groep niets tegen heb." Het OM onderzocht tientallen aangiftes tegen Fitna en ruim veertig aanklachten tegen uitlatingen van Wilders in De Volkskrant en dagblad De Pers. Volgens het OM is de film noch in zijn geheel noch op basis van fragmenten strafbaar. Een paar uitspraken van Wilders in de genoemde kranten zijn wel beledigend of zetten aan tot discriminatie. Maar in de context van het politieke debat over de islam wordt het strafbare karakter aan die uitlatingen ontnomen. "In een maatschappelijk debat kunnen uitspraken schokkend, scherp of grievend zijn, maar daarmee zijn ze nog niet strafbaar", aldus het OM.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wilders is nog niet verlost van alle ellende, check this:

  Advocaat Gerard Spong neemt geen genoegen met het besluit van justitie om Geert Wilders niet te vervolgen. bron : AD Volgens Spong heeft de PVV-voorman met zijn uitspraken wel degelijk aangezet tot haat jegens moslims. De strafpleiter stapt daarom naar het gerechtshof. Het Openbaar Ministerie (OM) maakte gisteren bekend Wilders niet te vervolgen. Meer dan vijftig personen en organisaties, onder wie Spong, hadden aangifte gedaan tegen de politicus vanwege grievende uitlatingen over de islam in interviews en in zijn film Fitna. Wilders zei onder meer dat de Koran moet worden verboden, omdat het een fascistisch boek zou zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. HURRAY HURRAY!!! ONE DOWN, ONE MILLION TO GO!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ibrahim Wijbenga3 juli 2008 om 13:43

  Het Openbaar Ministerie heeft besloten geen vervolging in te stellen tegen Geert Wilders tegen wie ongeveer veertig aangiften zijn gedaan wegens haatzaaien en belediging van moslims (Voorpagina, 1 juli). Ik ben blij met deze uitspraak. Vervolging van Geert Wilders zou alleen maar tot nog meer publiciteit hebben geleid. En hoogstwaarschijnlijk tot zetelwinst voor de PVV. Bovendien zou het hem tot een martelaar hebben gemaakt die tegen alle verdrukking in voor zijn idealen blijft strijden. Moslimorganisaties moeten ook niet in beroep gaan tegen deze beslissing. Geert Wilders bestaat bij de gratie van publiciteit. Dat zouden de Nederlandse moslims inmiddels moeten weten. Geert Wilders moet voortaan worden doodgezwegen. Dat is de beste remedie en daarmee tref je hem het hardst. Een betere manier om hem te bestrijden is er niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. We kunnen Wilders ook bestrijden door alle rotmoslims het land uit te schoppen. Want dan heeft Wilders' partij geen reden van bestaan meer. Zijn we meteen van twee kwalen af voor hetzelfde geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ wijbenga (fan van de demonenclub)
  Martelaren komen alleen voor bij de sekte pedo aanhangers .Geert Wilders is een held , ondanks doods bedreigingen en 24 uurs beveiliging durft hij de ellende ,criminaliteit ,werkloos-
  heid en t belangrijkste de islamisering te benoemen.65 % van de gevangenissen zit vol met allochtoon tuig ,90 % van de moslims boven de 50 zit in de een of andere uitkering ,in mosketen worden de Nederlanders vervloekt, ze eisen van alles ,maar zijn te beroerd om zelfs na 40 jaar Nederlands te spreken .Gelukkig hebben we de PVV de rest
  (TON uitgezonderd)ziet het gevaar en t afglijden naar het jaar 1200 wel maar durft zijn bek niet open te doen ,een stel lafbekken , landverraders en smerige huichelaars zijn het. Ze zijn na een periode van Sinterklaas spelen (alleen het G.Pardon blijkt nu het 10 voudige te kosten zo'n 3 miljard)van het geld van de werkende Nederlander nu aan het uitrusten van t niks doen ,ik hoop dat ze in de Bermuda driehoek verdwijnen of in t Braziliaanse oerwoud verrotten . Er komt een dag dat de maat vol is ennnnn dan breekt de pleuris uit ,dat duurt niet lang meer .

  BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...