maandag 2 juni 2008

Islamisten feesten in Hasselt


Afgelopen zaterdag hebben ruim 17.000 Turken uit heel Europa hun jaarlijks congres gehouden in de Hasseltse Grenslandhallen. 'Normaal organiseren we dit evenement in Duitsland,' vertelt één der organisatoren Mustafa Akyuz uit Lommel aan de lokale krant Het Belang van Limburg, 'maar daar was alles bezet.'

Hoe naïef kan een krant, een land toch zijn? De organisatie Milli Görüs is in Duitsland ongewenst wegens islamo-fascistisch, maar wij leggen er hier de rode loper voor uit? Is het dan werkelijk zo dat wij als lemmingen onze eigen ondergang tegemoet lopen?

Milli Görüs (letterlijk vertaald "nationale visie") werd opgericht in 1971 in Braunschweig (Duitsland) door oud-premier Neçmettin Erbakan, die in Turkije uit zijn functie werd ontheven omdat hij een extreem islamistische koers aanhield.

Zijn vereniging is snel uitgegroeid tot een massale beweging die in Europa ruim 300.000 aanhangers telt, en die net als de Salafisten en Wahhabi's de oprichting nastreeft van een mondiaal kalifaat.

Met andere woorden: deze tevens fel anti-semitische organisatie wil het westen onderwerpen, wereldwijd de democratieën omverwerpen en een kalief als wereldleider aanstellen met de sharia als universele wetgeving. Men hoeft maar naar het groene logo van Milli Görüs te kijken om de ware motieven te zien: een sikkel die Europa omspant. En wij leggen er hier de rode loper voor uit?

Omtrent het voorbije congres bericht Het Belang van Limburg: "De organisatie zette maar liefst 420 eigen security-mensen in, aan de inkom werden de bezoekers ook gefouilleerd. 'Uiteraard nemen wij geen enkel risico met de veiligheid.' verduidelijkt Mustafa Akyuz.

Hoe naïef kan een krant, een land toch zijn? Die security is louter bedoeld om het de veiligheidsdiensten uit binnen- en buitenland moeilijk zo niet onmogelijk te maken informatie te vergaren. Wie electronica in zijn bezit heeft, krijgt meteen een gorilla op de schoot. Milli Görüs heeft immers véél te verbergen achter die maskers van een familiale, religieuze vereniging.

Hoe naïef kan een krant, een land toch zijn?

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...