vrijdag 13 juni 2008

Inteelt en Incest


In Nederland heeft het Rotterdamse Erasmus MC het aangedurfd de "politieke correctheid" even opzij te schuiven om onderzoek te doen naar de abnormaal hoge kindersterfte bij Turken en Marokkanen. 

Niet evident in onze nieuwe "open samenleving", hier krijgt zulk onderzoek meteen de stempel van "racistisch" en islamofoob te zijn.

Wat blijkt? De hoge babysterfte is grotendeels te verklaren door bloedverwantschap tussen moeder en vader. Eén op vijf paren in die allochtone gemeenschappen is neef en nicht, achterneef en achternicht. Om begrijpelijke redenen wordt in dit onderzoek enkel in bedekte termen gesproken van het aandeel incestgevallen en kinderbruidjes, want tienerzwangerschappen dragen tevens bij aan de babysterfte.

Naast die hoge kindersterfte is er ook de vaststelling dat binnen die zelfde gemeenschappen het aandeel aan gehandicapte kinderen (fysiek en mentaal) abnormaal groot is en weegt op de begroting van onze gezondheidszorgen. Om van de samenlevingsproblemen nog maar te zwijgen.

Wat zijn nu de onderliggende mechanismen die leiden tot deze problematiek? Is het allemaal een kwestie van cultuur? Heeft het te maken met het feit dat die gemeenschappen afgezonderd leven in migrantenwijken? Met kansarmoede? Met scholing en opleiding?

Uiteraard is het een beetje van alles wat, maar één van de doorslaggevende factoren is toch de islamitische identiteit. In de islam is het met name door Allah verboden (haram) te verbroederen met niet-islamieten (kafir), laat staan met ze te trouwen. Bijgevolg blijft men in eigen kring bezig en worden er partners opgedrongen uit eigen familieclans, waarbij men ze indien nodig ook meteen uitzicht geeft op een verblijfsvergunning.

Bottom line: de islamitische leer is een onoverkomelijk obstakel voor de inpassing van islamitische gemeenschappen in onze maatschappij en de negatieve fall out begint steeds zwaarder door te wegen.

6 opmerkingen:

 1. Dat is eigenlijk al jaren geweten, maar men dacht dat het allemaal wel zou los lopen, dat de islamieten wel zouden assimileren en het probleem vanzelf opgelost zou geraken. Maar dat is niet met de waard (Mohamedje) gerekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. TheManNextdoors13 juni 2008 om 16:01

  Allez zeg, ik heb nog geen allochtonen met waterhoofden gezien? Waar zitten die dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. fotoshop? Lijkt me een ding van een halve meter!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, dat verklaart toch al die rotzooi met die kutmar..smannenekes in alle steden van de Benelux!

  BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...