maandag 2 juni 2008

Cartoon-jihad in Islamabad


De "Religion of Peace" slaat weer toe. In Pakistan, om 13 uur lokale tijd, heeft een autobom voor een zware ravage gezorgd in de buurt van de Deense ambassade te Islamabad. Een dozijn mensen is gedood, er zijn tientallen gewonden. Aan de Deense ambassade zelf heeft de metalen poort de zware klap opgevangen. Onder de slachtoffers bevinden er zich wel veiligheidsmensen en lokaal personeel.

Volgens plaatselijke verslaggevers zat deze aanslag eraan te komen, in Pakistan wordt al maanden een vijandigheid jegens Denemarken opgepookt middels aanplakbiljetten en straatagitatie. Het gaat inderdaad nog altijd om de publicatie van de Mohamed-cartoons in Deense kranten einde 2005. Dat deze maffe moslims daar na drie jaar nog steeds over lopen te kankeren zegt veel over de compatibiliteit van bepaalde culturen.

'Wie onze profeet beledigt moet zich aan zware repressailles verwachten.' zegt een plaatselijke geestelijke, 'Als dit een zelfmoordaanslag was, zal de pleger zeker in de hemel komen.' Van zwakzinnigheid gesproken.

De Deense minister van Buitenlandse Zaken Per Stig Møller heeft de aanslag uiteraard veroordeeld en zijn medeleven uitgedrukt ten aanzien van de families van de slachtoffers. Plaatselijke autoriteiten van hun kant hebben bevestigd dat de veiligheidsmaatregelen voor alle westerse ambassades zal worden opgevoerd.

Wat moet er nu gebeuren? Wij mogen ons geen moment laten intimideren door een meute mentaal gestoorden in Pakistan, al zijn ze een biljoen man sterk. Wereldwijde solidariteit van alle westerse media met de geviseerde Deense kranten is nu op zijn plaats, en hoe kunnen we dat beter uitdrukken dan opnieuw één of meer omstreden cartoons te publiceren? Een sterker signaal kunnen we die islamisten niet zenden. Wij beginnen er alvast mee.

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...