vrijdag 20 juni 2008

Apenstraf voor Apengedrag

In de Sint-Agnes Kleuterschool in Hoboken sloot een juffrouw woensdag een kleuter van vier op in de bergruimte wegens té balorig.

Diens Marokkaanse moeder vindt het verschrikkelijk, ja ongehoord dat haar zoontje Mohamed wordt opgesloten. Ook de schooldirectrice is boos en zegt dat dit nooit meer mag gebeuren.

Wat blijkt bij nader inzien? Mohamed is een 4-jarige hyperactieve kleuter met hoog irritatiegehalte. Zijn moeder geeft zelfs toe dat hij een vechtersbaasje is. Op de koop toe moslim, die vanaf zijn geboorte te horen krijgt dat niet-islamieten varkens en apen zijn waarmee je gerust kan sollen en dat jongens op de koop toe geen bevelen mogen krijgen van vrouwen, want absoluut minderwaardig...

Al wie in het onderwijs zit, herkent de situatie en zal meteen beamen dat met dit soort knapen geen huis te houden valt, laat staan een kleuterklas. Het is ofwel uit school weren ofwel disciplineren. Of de kleuter nu blank is of Marokkaan, maakt niet uit. Want ja, ter linkerzijde poogt men hiervan weer een zaak van discriminatie of racisme te maken.

De juffrouw koos dus voor disciplineren, en dat heeft gewerkt getuige het feit dat Mohamed niet meer naar school durft. Het donkere berghok heeft indruk op hem gemaakt.

Nu dat kereltje nog een stevig pak voor zijn broek geven, bij de kraag vatten en weer aan school afzetten. Wedden dat hij al wat beter opgevoed aan de dag begint?

2 opmerkingen:

 1. Opvoeding???

  Als de jongste thuis met zo'n verhaal afkomt zal de juf de reden er wel voor gehad hebben.
  Trouwens, vroeger kregen we thuis nog een extra deel van de koek erbij!
  Lesgeven echt iets voor mij?

  "Cathasaigh de Kelt"

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wie van zijn kinderen houdt spaart de roede niet, dat geldt ook voor leerkrachten!!

  BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...