zondag 29 juni 2008

Eremoord in Luik

Eremoord.jpg
Zaterdag is in de rue du Calvaire te Luik de Marokkaanse Nora Attaibi, een jonge vrouw van twintig, uit een raam op de tweede verdieping van een appartementsgebouw "gevallen". Ze was op slag dood.

Volgens de eerste bevindingen zou Nora naar Marokko vertrekken om er naar islamitisch gebruik een door de familie toegewezen echtgenoot te ontmoeten. Nora zelf wilde absoluut niet weten van een uithuwelijking, ze had in Luik bovendien een (Marokkaanse) vriend. Maar die werd door Nora's familie kennelijk niet geaccepteerd, getuige de luidruchtige woordenwisseling die er onlangs plaatsvond.

Het drama gebeurde zaterdagochtend omstreeks 05:00 uur. Waarschijnlijk was Nora van plan in alle vroegte de ouderlijke woning te verlaten. Die vluchtpoging is haar fataal geworden. Naast het lichaam is snel ingepakte bagage gevonden, iemand die zelfmoord pleegt doet zoiets niet.

We hebben hier met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te maken met een eremoord. De zoveelste op rij. In Europa wordt tegenwoordig elke dag een meisje of vrouw vermoord om de eer van de familie te wreken, een barbaars gebeuren dat zijn motivatie niet alleen in volksgebruik (cultuur) maar vooral in godsdienst (islam) vindt.

In het incident is geen andere persoon betrokken, benadrukt het parket van Luik. Dat is op zijn zachtst gezegd een verklaring die wenkbrauwen doet fronsen. Op het moment van het drama waren immers ook Nora's zus, haar ouders en (vooral) haar drie broers aanwezig in het appartement.

Nora's familie ontkent uiteraard in alle toonaarden dat het meisje aan een Marokkaanse man was beloofd. De familie Attaibi zou binnenkort nochtans naar het thuisland Marokko vertrekken.

Getuigen en familieleden worden nog ondervraagd, maar de kans is klein dat iemand in verdenking zal worden gesteld. Want de mondjes blijven toe, het islamitisch milieu hult zich in stilzwijgen. En het Belgisch gerecht zal, zoals dat tegenwoordig overigens in de hele westerse wereld gebeurt, zijn uiterste best doen om het drama als een zelfmoord of ongelukje te klasseren.
_

13 opmerkingen:

 1. o islam, religion of peace... waarom zijn uw volgelingen zulke primitievelingen? Waarom zoveel bloed? zoveel haat? zoveel tranen? zoveel onderdrukking? zoveel pijn? zoveel gebrek aan respect?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je wilt echt niet weten hoeveel eremoorden er in dit land gebeuren die nooit als dusdanig in de statistieken komen. De multiculturele pasha's zouden hun ideologie niet kunnen doordrijven als dit allemaal transparant was.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees vandaag de kranten en zie dat dat die redacties hard hun best doen om de kwestie te minimaliseren en zeker niet als eremoord te benaderen. Bewijzen ze lippendienst aan de multi-culti gedachte dat iedereen cultuur moeten gerespecteerd worden, incluis de uitwassen zoals eremoorden?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nora, je bent in onze gedachten en onze gebeden. Men heeft je geen leven gegund als een vrij mens, men heeft je in de dood gedreven. Vragen stellen naar het waarom heeft geen zin. De pseudo-religie die jou heeft geofferd is geen aandacht waardig. Ik bid voor jou, moge die enige ware God u in zijn armen sluiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat jullie allemaal zeggen is onzin...het hele artikel is onzin!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nora Attaibi IS DOOD. Dat is geen onzin. Deze jongedame is moeten sterven omdat er een dwaze en achterlijke cultuur bestaat die zich in de 21e eeuw nog steeds meent te moeten laten gelden. Deze achterlijke non-cultuur krijgt elke dag opnieuw zware kritiek en oppositie te verduren tot ze compleet verschrompelt en verdwijnt uit de moderne wereld, zodat prachtige mensen en meisjes als Nora Attaibi het leven kunnen leiden dat ze ZELF WENSEN!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Yes, it was an arranged marriage, what happened in Liege Belgium last saturday.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Of course this was an honor killing. Can somebody provide us with more facts and information? The death of Nora must NOT be in vain.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vandaag werden brutale eremoorden gemeld in Noorwegen en Duitsland. Het is dagelijkse kost in Eurabia aan het worden. We gaan er niet op vooruit, we gaan erop achteruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In Charleroi laat ons gerecht een Pakistaan vrij die samen met zijn zoon zijn dochter heeft vermoord. De broer blijft weliswaar in de cel, maar de aanstichter, de crapuleuze islamiet, loopt al vrij rond. Wat een signaal is dat aan de aanhangers van die achterlijke cultuur???

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Waarom jij Nora. We hebben je gekend. Je was altijd vrolijk. Nu moeten we je gaan missen. Eerst wist ik er niks van maar toen : WIE IS DOOD?!:( Nora? Nora die wij gekend hebben die familie van ons? Nee toch dat kan niet...! We hebben om je zitten huilen. Maar waarvoor was dat nodig? Verdriet haat boosheid? Het is gewoon zinloos. Rust In Peace Nora. Je blijft in ons hart.

  BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...