woensdag 4 juni 2008

Ex-Moslims zijn goede Moslims


De woordvoerders van de moslimgemeenschap in ons land vinden de tijd gekomen om te pleiten voor een Belgische imam-opleiding.

Zij geven om te beginnen ruiterlijk toe dat het met het integratieproces van islamieten, zowel Turken als Marokkanen, helemaal spaak loopt. Dat de samenlevingsproblemen niet langer kunnen genegeerd worden, dat bepaalde moskeeën de aansluiting met de maatschappij hebben verloren.

'Imams hebben een sleutelrol in het integratieproces,' zeggen ze nu, alsof die constatering niet al vele jaren geleden kon worden gemaakt. 'Als de imams geen Nederlands spreken en weinig kennis hebben van de samenleving, wordt het erg moeilijk om jongeren de juiste begeleiding te geven.' zegt Farid El Machaoud van de Verenigde Moskeeën van West-Vlaanderen.

Vervolgens pleit hij in één adem door voor meer middelen, meer centen, meer imams op kosten van de overheid, noem maar op. Onze Vlaamse onderwijsminister Frank Vandenbroucke heeft er oren naar en laat momenteel de mogelijkheden van zulke imam-opleiding onderzoeken.

Verondersteld dat het allemaal weer wordt toegezegd, de zoveelste zware investering in de islamitische bevolkingsgroep, heeft dit dan ook kans van slagen? Gaan we verbeteringen zien in het integratieproces? Gaan de samenlevingsproblemen afnemen in kwantiteit en intensiteit?

Hoogst waarschijnlijk niet. Het gaat de gemeenschap opnieuw bakken geld, tijd en energie kosten, maar het zal allemaal geen zoden aan de dijk zetten.

Vanwaar dat pessimisme? Wel, omdat elke islamitische gemeenschap, waar ook ter wereld, altijd prioritair streeft naar de trapsgewijze invoering van de sharia, de islamitische jurisdictie. De samenlevingsproblemen (ook de recente amok in Anderlecht) maken deel uit van de strategie om een gastland onder druk te zetten teneinde een voorkeursbehandeling af te dwingen voor de islam. Dat is de eerste stap richting sharia. Het gastland moet dus middelen vrij maken en aparte regels toestaan voor islamieten. Zoals de acceptatie dat vrouwen een aparte (lees minderwaardige) positie hebben in de islam, reden waarom de hoofddoekjes zulk belangrijk visueel signaal vormen. Enzovoort enzovoort.

Wat er dan wél moet gebeuren? Less for more! Laat ons de middelen die we eventueel kunnen vrij maken veeleer gebruiken om te streven naar ... minder islam. Laat ons de moslims duidelijk maken dat de islam een obstakel is in hun verdere ontplooiing. Laat ons structuren opzetten die toelaten om meisjes en vrouwen uit de klauwen van de islamieten te halen, laat ons de middelen gebruiken om de meisjes van jongs af aan duidelijk te maken dat er voor hen ook een heel ander leven mogelijk is, een leven in volle vrijheid en met talrijke kansen die voor het grijpen liggen. Als wij de geesten van de vrouwen winnen is het afgelopen met de islam. Dat weten de islamisten maar al te goed.

Een wereld met minder islam is een wereld met meer harmonie, en harmonie is een opstapje naar vrede, zeker weten.

5 opmerkingen:

 1. Yo man, no Woman no islam, da's wel goe gevonden zeg! Maar het zal wel zo zijn, waarom onderdrukken ze hun vrouwen anders zo? En kinderen indoktrineren vanaf hun geboorte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onze regering is lam :):):)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yyyyeeeessssss, laat ons die bloedmooie moslima's hier houden en bekeren, en die mannen op het transport zetten!!! Grap-je! Maar der zit een grond van waarheid in: het zijn de moeders die kinderen conditioneren, die idiote religie inprenten. Als die moeders dat niet doen, valt de islam in mekaar als een kaartenhuisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oplossing voor mij is dat hele lamsi-bazaar der uit moet...alé diegene die niet aanpassen...en de overschot eerst is goed screenen en dan spreken over investeren in opleidingen...wie weet is dit de pleister op een wond(je).

  "Cathasaigh de Kelt"

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede conclusies, dat hoeft geen verder betoog.

  BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...