maandag 2 juni 2008

The Wild Wild East


Vorige week nog wilde de VN ons doen geloven dat de Balkan de veiligste plek in Europa is. Die nonsens kaderen in een campagne om het belabberd imago van de Albanezen op te krikken, de erkenning van Kosovo loopt immers niet over rozen ondanks de immense druk die de Bush-regering en Javier Solana namens de EU op alle landen ter wereld uitoefenen.

Met die "balkan" bedoelen ze in feite de Kosovo-Albanezen, de Macedonië-Albanezen en Albanië zelf. Kortom, Shiptaere of Albanezen tout court.

Maar die Skiptaere zijn niet gewend aan de leiband te lopen, getuige de schietpartijen die gisteren zondag de parlementsverkiezingen hebben ontsierd in Macedonië.

Een woordvoerder van de kiescommissie wist te melden dat verscheidene kiesbureaus, in het door overwegend Albanezen bewoonde oosten van Macedonië, werden gesloten na schietincidenten.

Al deze agitatie past in het prentje van het streven naar een "Groot-Albanië": de Albanezen willen na Kosovo ook Oost-Macedonië, Zuid-Servië, Zuid-Montenegro en Noord-Griekenland inpalmen om dan samen met het moederland één grote Albanese superstaat te vormen. De zes sterren in hun nieuwe vlag.

In de praktijk zou dit erop neerkomen dat Albanië 's werelds eerste staat zou worden die volledig wordt bestierd door Albanese criminele clans. De voorbode van een maffia-multinational die "global" gaat.

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...