vrijdag 13 juni 2008

Ierland zegt Neen!

eussr.gif
Hoewel het allicht maar een uitstel van executie is [de EU-bozo's zullen blijven manipuleren en intimideren tot de Europese grondwet wordt aangenomen] heeft de Ierse bevolking vandaag NEEN gezegd tegen het herwerkt Europees Verdrag.

'Het is overduidelijk dat er erg veel neen-stemmen zijn,' gaf de Ierse minister van justitie Dermot Ahern deze middag toe. 'maar dat is nu eenmaal het spel van de democratie.'

Ierland is het enige land van de 27 lidstaten dat een referendum over het verdrag organiseert. Na het Franse en het Nederlandse NEEN in 2005 hadden de Europese regeringsleiders immers hun lesje geleerd.

Referenda waren uit den boze en moesten in de toekomst absoluut vermeden worden. Maar dat was buiten de Ierse Grondwet gerekend. Volgens die wet vereist elke Europese verdragswijziging een volksraadpleging. De logica zelve.

De inzet van het Ierse referendum is groot. Pas als àlle lidstaten het ontwerp van verdrag goedkeuren, kan het ook worden uitgevoerd. Als de Ieren Lissabon verwerpen, komt de EU terecht in een nooit eerder geziene malaise.

De hoop van échte democraten in Europa is gericht op Ierland, de enige natie van de unie waar democratische principes nog niet zijn uitgehold en uitgerokken tot "window dressing". Zij hopen op die "nooit geziene malaise" als zijnde de puinhoop waaruit een nieuw Europa wordt geboren. Een Europa dat opnieuw oog heeft voor zijn vele unieke nationale identiteiten en culturen, voor zijn Judeo-Christelijke wortels die een unieke beschaving hebben voortgebracht, de beste tot hiertoe.

Een nieuw Europa ook waar geen plaats is voor de onmenselijkheid en barbarij van achterlijke culturen en idiote woestijnreligies. Tenzij in boeken en musea.
_

2 opmerkingen:

  1. HOER! HOER! HOERRRRRRRAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. demanmetdehamer13 juni 2008 om 21:49

    GOED GEZEGD KAFIRHARBY!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...