woensdag 14 mei 2008

Kerk onder Politiebescherming


Er zijn afgelopen dagen bedreigingen van islamisten uit Turkse hoek genoteerd met betrekking tot de oude sculptuur in de kerk van Dendermonde.

Het beeld uit de 17e eeuw toont engelen die een moslim met koran onder de voet houden ten teken van afwijzing of onderwerping. Het beeld symboliseert het tot stilstand brengen (in Wenen) van de Ottomaanse jihad in 1683.

Een Turkse sensatiekrant heeft - in een opgeklopt verhaal - in het beeld een godslastering gezien ten aanzien van de zelfverklaarde profeet Mohamed (tiens, is die al tot God gepromoveerd?) en als in een déjà vu komt het hele circus weer op gang, denk maar aan de cartoonkwestie.

Intussen eisen radicale moslims in Italië de vernietiging van een fresco uit de Renaissance in de San Petronio Kerk van Bologna, geschilderd door Giovanni da Modena in 1415. Het beeldt de zelfverklaarde profeet uit, brandend in het hellevuur.

Stel u voor, islamieten die ons willen voorschrijven wat wij in onze kerken al dan niet mogen verbeelden... Hopelijk komt er een kentering op gang in Italië, waar de nieuwe regering het signaal heeft gegeven aan de moslimgemeenschap dat ze niet met zich zal laten sollen...

1 opmerking:

  1. Dieje sensatiekrant....euh... lijkt mij eerder ne gemixte wuske en siskesboek vur die bananenvretters.

    Amai, wa prentekes en wa tekst kunnen doen....

    Handen af van mijne cultuur en religie.


    "Cathasaigh de Kelt"

    BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...