vrijdag 16 mei 2008

Blogger onder Arrest


Het gaat niet goed met de vrije meningsuiting dezer dagen. Deze week is in Nederland, het land dat nochtans al eeuwen prat gaat op zijn free speech, de cartoonist Gregorius Nekschot (een schuilnaam) aangehouden en anderhalve dag op de rooster gelegd.

Onwaarschijnlijk? Niet als u ook verneemt dat de aanhouding volgt op een aangifte in 2005 door ... imam Abdul Jabbar van de Ven (FOTO), een tot de islam bekeerde Nederlander. Dit baardig heerschap zonder hersens riep indertijd op om Theo Van Gogh te vermoorden. Kritiek op de islam staat in Nederland tegenwoordig synoniem voor blasfemie en racisme.

Waarom het onderzoek zo lang heeft geduurd? Naar verluidt zou het "Landelijke Expertisebureau Discriminatie" honderden cartoons hebben bekeken. Volgens hun bevindingen zijn "tussen de twee en de twintig cartoons strafbaar", want beledigend voor moslims en "mensen met een donkere huidskleur". En dat laatste slaat niet op mensen als u en ik die een uurtje te lang op een zonnig terras hebben gezeten...

De cartoons zouden ook kunnen aanzetten tot haat aldus het OM (Openbaar Ministerie). Haat? Wat gezegd van het gezegende boek van de moslims? Onder andere het hele hoofdstuk 9 is 18-karaats haatproza. Puur racisme, anti-semitisme, discriminatie en oproepen tot het plegen van misdaden.

Een woordvoerder van het OM weet nog te melden dat nog niet is besloten of Nekschot al dan niet wordt vervolgd. In de politiek begint het inmiddels te roeren: SP, VVD en D66 willen uitleg van justitieminister Hirsch Ballin, precies de man die de wet op de godslastering vanonder het stof wil halen en verstrengen.

Welke filosoof zei het ook al weer: als de overheid de narren en satiristen begint lastig te vallen is het tijd om te emigreren.

1 opmerking:

  1. Wat is me dat voor een jassendraaier, ik zou zeggen "broek af, stempel op de kont en mee met dat andere gespuis naar hun land van afkomst".

    Free mind, free speech, free thoughts for Mr. Gregorius Nekshot.

    "Cathasaigh de Kelt"

    BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...