dinsdag 13 mei 2008

Marokkanen terroriseren Maastricht


Het CDA in de Limburgse hoofdstad Maastricht luidde dinsdag de noodklok over het feit dat een groep van honderd, veelal Marokkaanse drugscriminelen, Maastricht al enige tijd in de greep houdt met intimidatie, vuurwapengeweld en dollemansritten door de binnenstad.

"Steeds vaker worden bewoners geconfronteerd met agitatie en gewelddadigheden als vechtpartijen, verbale dreigementen en vuurwapengeweld", aldus het CDA.

Een woordvoerder van de politie Limburg-Zuid bevestigt de klacht. De stad heeft onnoemlijk veel last van drugsdealers die op vele plaatsen in Maastricht bewoners en bezoekers terroriseren. De groep Marokkaanse criminelen heeft zich onlangs verplaatst van de Randstad naar Maastricht. Op hun oude werkterrein in de regio Rotterdam werd de grond hen volgens de politie te heet onder de voeten.

Om "klanten" uit Frankrijk en België klem te rijden als ze niets kopen of aan de politie te ontkomen razen de Marokkaanse criminelen met snelheden boven de 100 kilometer per uur door de binnenstad. De Limburgse politie nam de afgelopen maand al 14 auto's van drugsrunners in beslag vanwege roekeloos rijgedrag.

Anderzijds is in de Utrechtse wijk Kanaleneiland de brandweer zaterdag rond 21 uur weer flink gehinderd bij het blussen van een uitslaande woningbrand aan de Bernadottelaan in Kanaleneiland.

Jonge Marokkanen bekogelden brandweerlieden met stenen. Ook richting politie werd met stenen gegooid.

De uitslaande brand was voor een groep jongeren reden om rotzooi te maken. Ze trokken zich niets aan van de afzetting, lieten zich niet aanspreken en gooiden met stenen. Ook ouderen lieten zich niet wegsturen. Er moesten politiehonden aan te pas komen om de menigte terug in het gareel te krijgen.

Allemaal tekenen aan de wand van hetgeen ons nog allemaal te wachten staat als het percentage aan islamieten verder toeneemt in onze contreien. In kranten of op TV weinig of geen aandacht voor deze feiten. Begrijpe wie kan.

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...