woensdag 21 mei 2008

Burgeroorlog nakend in Frankrijk


Jean de Maillard, vice-president van het Hooggerechtshof in Orléans en professor aan het Instituut voor Politieke Wetenschappen in Paris, waarschuwt Frankrijk voor het uitbreken van een burgeroorlog in de heel nabije toekomst en maant het land aan zich hierop voor te bereiden.

«Als elke dag een school, een bib, een politiestation, een garage en een dozijn auto's in brand worden gestoken door allochtone jongeren [Algerijnen, Marokkanen, Afrikanen...], treedt een soort gewenning op, het wordt business as usual.»

«Maar tijdens de incidenten in Villiers-le-Bel afgelopen winter stak een nieuwe trend de kop op, met name het gebruik van vuurwapens. De regering en de media verkozen hierover te zwijgen. Tot hiertoe bleef de inzet van wapens beperkt tot gewone jachtgeweren, maar er zijn inlichtingen van veiligheidsdiensten die erop wijzen dat er een opbouw van wapens aan de gang is in de banlieues. En nu betreft het wél moderne oorlogswapens, granaten, RPG's, tot kogelvrije vesten toe... Import uit het Midden-Oosten.»

Anders gezegd, de situatie wordt in toenemende mate explosief. Blijkt immers dat "het racaille" zijn technieken aan het perfectioneren is, en stilaan groeit naar het niveau van Hamas en Hezbollah. Het zou trouwens niemand verbazen dat deze groeperingen stiekem voor de guerilla-opleiding zorgen.

«Ik ben ervan overtuigd dat we tot op heden geluk hebben gehad dat dit crapuul en de toekomstige killers het nog niet aangedurfd hebben hun oorlogswapens in te zetten, maar een klein kind kan voorspellen dat dit niet blijft duren.»

Of Jean de Maillard een oplossing heeft? «Neen. Praten heeft geen zin, opleidingen en jobs helpen niet meer, buurtwerkers inzetten heeft geen zin, nog meer politie evenmin. Het enige wat we op korte termijn kunnen doen is de "caids", de bendeleiders, omkopen om een betrekkelijke rust in stand te houden. Tegen alle principes in. Meer kunnen we niet doen. Ik ben blij dat ik niet in de regering zit.»

Wie het probleem niet begrijpt of zich hier niets bij kan voorstellen, kijke even naar deze clip, vanaf de tweede scene wordt het echt interessant en krijgt u een voorproefje van hetgeen Frankrijk en de rest van Eurabia te wachten staat in de nabije toekomst...

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...