maandag 19 mei 2008

Viseert Osama België?


Osama Bin Laden, icoon van de global jihad, heeft op een islamistische website afgelopen weekend uitgepakt met "een krachtige boodschap".

Wat we nu al kunnen opmaken uit de aankondiging is dat Al-Qaeda zijn acolieten, verspreid over de hele wereld, een verdoken boodschap meegeeft die als groen licht geldt voor een grote operatie. Met andere woorden, er zit een grote terreuroperatie aan te komen, vraag is waar en wanneer en gericht tegen wie?

Zou België soms in het vizier van Al-Qaeda liggen, omwille van zijn deelname aan de vredesmacht in Libanon en Afghanistan? In Marokko is zopas een groep terroristen gearresteerd met banden met Al-Qaeda. Naar verluidt stond de groep klaar om aanslagen te plegen in ons land. De 11, waaronder een Marokkaan met Belgisch paspoort, werden opgepakt in het centrum van Fes in Nador (Noord-Marokko). Van deze terreurcel is intussen geweten dat ze de afgelopen maanden vrijwilligers klaarstoomde voor operaties in Irak. Gevaarlijke kerels dus.

België heeft op dit ogenblik een beperkte vredesmacht in Zuid-Libanon. Die mensen lopen de komende weken natuurlijk een groot risico, want er is kans dat "de nakende grote aanslag of commando-raid" zich in die omgeving zal afspelen, allicht bedoeld om de VN-troepen tot een aftocht te dwingen en de Israëlies te provoceren tot een nieuwe oorlog met Hezbollah.

De aanslag zou anderzijds ook gericht kunnen zijn tegen een islamitisch staatshoofd of dito targets. Want Bin Laden beklemtoont in zijn boodschap dat moslims het islamitische verbod op gewelddadige strijd tegen moslims moeten negeren. Het is toegestaan in opstand te komen tegen moslimleiders die niet regeren zoals de islamitische wetten voorschrijven, zei hij. Dit is het principe van "takfir": een devoot moslim verklaart andere moslims tot ongelovigen en maakt hen bijgevolg een legitiem doelwit.

Begrijpen wij hieruit dat Bin laden de wanhoop nabij is omdat de "jihad met het zwaard" niet opschiet, of is de global jihad nu in een volgend stadium aan het treden? Een fase die begint met een uitslaande brand in het hele Midden-Oosten...

In zijn verklaring verwijt Bin Laden de Arabische landen ook dat ze 'niet één serieuze oorlog hebben gevoerd om Palestina terug te krijgen'. Hij uit kritiek op Hassan Nasrallah, de leider van de Libanese sjiitische militante beweging Hezbollah, die in 2006 een bloedige strijd voerde met Israël. Bin Laden verwijt hem de strijd voor de bevrijding van Palestina niet genoeg te hebben gesteund. Ook is hij boos omdat Nasrallah toestaat dat VN-soldaten, waaronder dus Belgen, in Zuid-Libanon 'de Joden beschermen'.

Er staat een en ander te gebeuren, we doen er best aan de alarmfase op te trekken naar oranje!

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...