zaterdag 31 mei 2008

Boekhandel pleegt Zelfcensuur


Een geval van acute dhimmitude in Maastricht: Hanneke Koene, de uitbaatster van kinderboekhandel De Boekenwurm uit Maastricht weigert om "Adan en Eva", het nieuwe, door Ayaan Hirsi Ali geschreven kinderboek over een Marokkaanse jongen en een joods meisje, in haar winkel te verkopen.

Nederland o Nederland, quo vadis?

Volgens Koene vergroot Hirsi Ali in haar boek culturele meningsverschillen uit "met het doel om haat te zaaien". Zou het eerder te maken hebben met die Marokkaanse criminelen die de binnenstad terroriseren?

'Ik heb met Adan en Eva niet iets moois voor kinderen in handen, maar alleen maar een middel om een politieke boodschap over te brengen. Daarnaast is het ook nog eens een héél erg slecht geschreven, dun mormel van een boek.' zegt Koene ter verantwoording van haar vreemd gedrag. Wij zien het als zelf opgelegde censuur, zeg maar dhimmitude (het aanvaarden van onderwerping aan de islam).

Het is al zover gekomen dat wij in het Westen, onder druk van de islam, bereid zijn ons zelf te censureren teneinde "de islamieten niet voor het hoofd te stoten, hun gevoeligheden niet te kwetsen"...

Mogen ouders en kinderen niet zelf bepalen wat ze willen lezen en hoe ze die lectuur willen interpreteren? 'Niet in dit geval' zegt de "inquisiteuse". 'Als in het verleden mensen een slecht boek wilden kopen, waarschuwde ik ze, maar dit hoef ik echt niet in de winkel te hebben. Ik wil op geen enkele wijze aan dit boek geld verdienen.'

Wij zijn benieuwd hoe hierop zal gereageerd worden in Nederland.

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...