dinsdag 20 mei 2008

België en het Beest


In verband met het oprollen van een nieuwe terreurgroep in Marokko, komt het federaal parket in België opnieuw helemaal uit de lucht vallen.

Het is nu al de tweede keer dat er in Marokko tot eenieders verbazing een belangrijke bende wordt ingerekend omdat ze terreurdaden plande of misdaden beging of van plan was aanslagen te plegen in ons land.

Eerst was er de de affaire Adbelkader Belliraj, de man die niemand kende, maar die in België kennelijk ongehinderd zijn gang kon gaan met moordaanslagen en wapensmokkel. En nu zijn er de arrestaties van 11 Marokkanen, waaronder minstens één persoon met Belgisch paspoort, gelinkt aan een Berberse terreurcel van Al-Qaeda.

Ook nu stonden de veiligheidsdiensten en het parket in ons land met de mond vol tanden, terwijl men in Marokko snel en doortastend ingreep vooraleer de jihadi's in een operationele fase konden treden.

Zijn onze veiligheidsdiensten onbekwaam of minder efficiënt dan de Marokkaanse? Er is in ons land en bij uitbreiding in West-Europa ongetwijfeld een gebrek aan kennis, inzicht en inlevingsvermogen over hoe "het beest" denkt, zich organiseert en mobiliseert met betrekking tot de "jihad met het zwaard".

Het wordt de hoogste tijd dat hierin verandering komt, want één van de basisregels in deze materie is dat een verijdelde aanslag maar een uitstel van executie is.

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...