vrijdag 30 mei 2008

Moslim wil Maagdenbloed zien


Een portie "broodje kameel": opschudding bij onze zuiderburen: een huwelijk tussen moslims is ontbonden omdat de vrouw loog over haar maagdelijkheid! Asjemenou.

Het moslimpaar trouwde twee jaar geleden in Frankrijk. De vrouw garandeerde haar aanstaande dat ze nooit eerder seksuele relaties had gehad. Dat werd door de familie van de vrouw bevestigd, wat binnen de islam kennelijk van groot belang is bij een huwelijk. Die "gelijkwaardige cultuur" toch.

Tijdens de huwelijksnacht kwam de man er echter achter dat de vrouw geen maagd meer was. Hij kon dus geen bebloed laken tonen aan de goegemeente, zoals de traditie vereist. Cultuur, nietwaar. Dus werd de vrouw weer ingepakt en gedropt bij haar eigen ouders.

Pijnlijk in deze is het feit dat de Franse rechter meeging in die achterlijke redenering gebaseerd op tribale principes die ervan uitgaan dat een vrouw niet dezelfde vrijheden heeft als de man. Met dit verdict zetten de islamisten weer een stap vooruit in hun ijver om de sharia met al zijn achterlijke principes te introduceren in onze gerechtshoven.

Bovendien, en minstens zo ergerlijk, wordt hier een pijnlijk precedent gecreëerd. Jonge moslima's die balanceren tussen de westerse lifestyle en boertige woestijnculturen zullen nu door deze rechterlijke uitspraak veel vaker naar het ziekenhuis moeten om hun maagdenvlies te laten herstellen willen ze zonder "schande" en verloren familie-eer kunnen trouwen.

Die veronderstelde "gelijkwaardige woestijncultuur", a pain in the ass.

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...