vrijdag 16 mei 2008

Synagogen besmeurd in Londen


Gisteren zijn vier synagogen in Londen zwaar beklad met graffiti. Er werden dozijnen haatslogans op muren en poorten gespoten, zoals "Jihad to Israel" en "jihad to Tel-Aviv", benevens de klassieke swastika's en nazi-symbolen.

De buurtbewoners reageren geschokt over zoveel uitingen van haat en anti-semitisme. De politie van zijn kant heeft verscheidene daders op zijn surveillance-camera's staan en onderzoekt de zaak. Het leidt niet de minste twijfel dat die criminelen in moslimkringen moeten worden gezocht. Gisteren was het namelijk Al-Naqba, Arabisch voor "De Catastrofe". De Palestijnen herdenken hiermee het ontstaan van de staat Israel als een groot onrecht dat hen zou zijn aangedaan.

Minister Parmjit Dhanda, die zich over de samenlevingsproblematiek ontfermt, zei gisteren dat er 547 anti-semitische incidenten zijn geteld het afgelopen jaar. De regering zou er een prioriteit van moeten maken dit probleem van groeiend anti-semitisme aan te pakken.

Andrew Dismore (Labour) van het district Hendon, waar de meeste Joden wonen, sprak van een permanente belegering en een gevoel van sluipende haat in de gemeenschap.

Oplossing? De daders identificeren, enkele maanden dwangarbeid aansmeren en dan in pek en veren dumpen in de Hindu Kush in Pakistan.

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...