dinsdag 1 juli 2008

Erdogan Erop of Eronder

Erdogan.jpg
Vandaag start in Turkije voor het Grondwettelijk Hof een historisch proces tegen de regerende AKP-partij van Erdogan.

Hoofdaanklager Abdurrahman Yalcinkaya poneerde vanochtend zijn argumenten die ertoe moeten leiden dat de partij wordt verboden wegens het ondergraven van de seculiere staat middels het salami-gewijs islamiseren van de instellingen. De verdediging van Erdogan's partij komt donderdag aan bod.

Aanklager Yalcinkaya voert aan dat de AKP er een doelstelling van heeft gemaakt om het land geleidelijk om te vormen tot een islamistisch regime en vraagt het Grondwettelijk Hof bijgevolg 71 AKP-leden, waaronder Eerste Minister Recep Tayyip Erdogan en President Abdullah Gul voor vijf jaar te ontzetten uit hun politieke rechten.

De AKP minimaliseert het feit dat ze uit een islamitische ideologie is ontstaan, zegt zich volledig te focussen op EU-lidmaatschap, maar geeft ook aan dat de rigide interpretatie van het secularisme de vrijheid van religieuze beleving zou belemmeren.

Indien de AKP effectief wordt verboden komt het land in een zware storm terecht op een moment dat het aan het lobbyen is voor toetreding tot de EU. Op dit ogenblik is de regering sowieso al verlamd door de gang van zaken, zodat de hervormingen niet als gepland kunnen worden doorgevoerd.

Het populaire dagblad Milliyet publiceerde gisteren een opiniepeiling, waaruit blijkt dat 53.3 % van de Turkse bevolking het verbieden van de AKP-partij niet wenselijk acht en bevreesd is dat zulke evolutie onrust zou veroorzaken in het hele land, misschien zelfs tot burgerconflicten zou kunnen leiden.

We zijn benieuwd hoe het afloopt. Dat de AKP Turkije in hoog tempo aan het islamiseren is, lijdt niet de minste twijfel. Dat het absoluut onwenselijk is voor de EU om een land binnen te halen dat de islam hoog in het vaandel draagt is evenzeer een vaststaand feit. De islam is immers een doodlopend spoor, een ideologie die leidt tot idiotie en verstarring.

'De islam is het rottend kadaver van een bedoeïen dat onze samenlevingen vergiftigt", zei Kemal Atatürk, de stichter van het moderne Turkije, ooit. Deze leider, geboren en getogen binnen een islamistisch imperium, wist verduiveld goed wat hij vertelde, wetende waar de islam voor staat.
_

8 opmerkingen:

 1. Zeg, die Erdogan ziet er niet goe uit. Een opgeblazen kop. Van de stress? Of een venijnige kater misschien? Dat die islamisten stiekem zuipen als Zwitsers en roken als Turken is algemeen geweten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Naar mijn bescheiden mening betekent dit het einde van Erdogan en zijn volgelingen. Uiteindelijk kiezen de Turken voor Europa, en daar past de islam NIET in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. WEG MET DE ISLAM!!!!!!! ALS DE TURKEN VOOR DE ISLAM KIEZEN ZIJN ZE IN EUROPA NIET NIET NIET NIET WELKOM!!!!! Dat ze dan maar aansluiten bij Irak en Iran, we zijn benieuwd hoe lang dat zal duren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bezorgde burger2 juli 2008 om 18:34

  Indien men al opmerkt met welk een arrogantie en luidruchtigheid de Turken de straten opeisen in bepaalde gebieden van het land, kan men zich terecht afvragen wat het zou worden als ze EU-lid worden en in aantal nog fors toenemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erdogan staat zelf op de bres in zijn verdediging. Er hangt immers immens veel vanaf. Benieuwd hoe dat afloopt. Als de EU zich niet mengt, ziet het er niet goe uit voor de islamisten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. die Erdogan, wat een antsemiet. De EU moet Turkije gewoon weigenren. Overigens mooie plaatjes op deze site. Misschien kunnen ze in een krant geplaatst worden of naar E5rdogan worden gezonden

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat dat denken van dit lieverd, het is voor hem te hopen dat het geen vleesetende bacteriën zijn:
  En dan zijn er nog de uitspraken voor de Turkse televisie van de voormalige premier, professor Necmettin Erbakan. Deze beweerde dat Joden bacteriën zijn en het jodendom een ziekte die dringend gestopt moet worden. Meneer oogstte een denderend applaus.
  Leve Israël

  BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...