dinsdag 1 juli 2008

Strafrechter hekelt slappe Overheid

Balkenende.jpg
'Het is wraakroepend dat veel allochtonen van Marokkaanse afkomst, die al dan niet - zoals in casu - genieten van een invaliditeitsuitkering, uit noordelijk Nederland naar [Belgisch] Limburg afzakken om hier een handel in harddrugs op te zetten en de grensstreek onveilig te maken. Er dient paal en perk te worden gesteld aan de praktijken van deze individuen!' Einde citaat.

Deze onverbloemde, strenge woorden werden gisteren uitgesproken door de Tongerse strafrechter, die een 27-jarige Marokkaan uit Rotterdam veroordeelde tot twee jaar effectieve gevangenisstraf en een geldboete van 5.500 EURO wegens het "afdweilen" van het gensgebied als drugsrunner terwijl hij terzelfder tijd al jaren van een uitkering geniet.

Met deze uitspraak hekelt de moedige rechter niet alleen het fenomeen van de drugsrunners maar waagt hij zich ook aan een politiek statement door de Nederlandse en Belgische overheden te verwijten niet genoeg op te treden tegen dit soort fenomenen en misstanden.

Welke politici durven hun nek uit te steken om het in de toekomst onmogelijk te maken dat criminelen en raddraaiers zo makkelijk weg komen met criminaliteit en bovenop een uitkering ontvangen als beloning voor het feit dat ze de maatschappij zoveel ellende en overlast bezorgen?
_

5 opmerkingen:

 1. WAKKERE BURGER1 juli 2008 om 12:47

  Ik lees dit in het Parool vandaag, dat is toch al een begin, een stap in de goede richting, maar uiteraard lang niet genoeg!

  Werkloze na jaar WW aan de slag

  DEN HAAG - Werklozen krijgen vanaf vandaag nog slechts één jaar de tijd een passende baan te vinden. Na één jaar WW zijn ze verplicht ook werk onder hun niveau te accepteren.

  Daar staat tegenover dat hun inkomen op peil wordt gehouden met een compensatieregeling, heeft minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken vandaag aangekondigd.

  Tot dusver gingen WW'ers er vaak op achteruit als ze een baan beneden hun niveau accepteerden.

  Dat verandert nu. Voor zeventig procent houden ze na een jaar hun WW-uitkering. Uit het salaris van de nieuwe baan die hun na een jaar door het arbeidsbureau zal worden aangeboden, zal hun inkomen worden aangevuld tot het oude peil. ''Uitgangspunt is dat het altijd loont te gaan werken,'' laat Donner weten.

  Met deze regeling hoopt de minister de ongeveer honderdduizend werklozen, die na een jaar nog een WW-uitkering hebben, aan de slag te krijgen. Dat doet hij vooral met het oog op de vele vacatures waar vooral het bedrijfsleven mee kampt: 236.000 eind 2007.

  ''Het is ons er met deze regeling niet om te doen mensen minder inkomen te geven,'' zegt een woordvoerder van minister Donner. ''Het gaat ons erom dat vacatures worden vervuld.''
  Het voornemen WW'ers te dwingen een baan beneden hun niveau te accepteren stond al in het regeerakkoord. Onduidelijk is nog of werklozen in de toekomst nog een jaar de tijd krijgen om een passende baan te vinden. Daarover zal het kabinet dit najaar een besluit nemen.

  De commissie-Bakker, die zich na het conflict over het ontslagrecht boog over de mogelijkheden de arbeidsparticipatie te vergroten, stelde onlangs nog een maximale WW-termijn van slechts een half jaar voor. (ANP)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. waKKERE BURGER1 juli 2008 om 13:22

  En op de blog Marokko Community vind ik dit hoopvol berichtje, voor wat het waard is in de praktijk natuurlijk...

  Verkrachters moeten niet meer weg kunnen komen met een taakstraf. Minister Hirsch Ballin (Justitie) wil dat daders van ernstige gewelds- en zedendelicten niet langer plantsoenen aanharken, maar achter slot en grendel komen.

  De bewindsman gaat hoogstpersoonlijk met de top van het openbaar ministerie (OM) in gesprek om de richtlijnen aan te scherpen. Hij benadrukt dat officieren van justitie bij zulke delicten in principe geen taakstraf moeten eisen.

  Dat maakt de minister vandaag bekend in een brief aan de Tweede Kamer, die al meerdere keren heeft aangedrongen op zwaardere straffen. Vorige week ontstond opnieuw grote ophef in ons land nadat een politieagent voor het seksueel misbruik van een 14-jarig meisje een taakstraf van 200 uur had gekregen. De uitspraak was gelijk aan de eis van het OM, wat tot veel woedende reacties leidde.

  Hirsch Ballin stelt nu nadrukkelijk dat de hoofdregel moet zijn dat het OM bij ernstige zeden- en geweldsdelicten geen taakstraf eist. Van die stelregel, die in een verscherpte Aanwijzing Taakstraffen wordt vastgelegd, mag slechts 'in uitzonderlijke gevallen' worden afgeweken.

  Het college van procureurs-generaal moet de officieren van justitie en advocaten-generaal wijzen op de aangescherpte Aanwijzing. Hirsch Ballin waarschuwt dat daarop 'strikt de hand zal worden gehouden'. De bewindsman overweegt ook een aanpassing van het Wetboek van Strafrecht, waardoor het opleggen van een taakstraf bij ernstige zeden- en geweldsmisdrijven zelfs wettelijk beperkt wordt.

  Een Kamermeerderheid van CDA, PVV, VVD en SP sprak vorige week openlijk die voorkeur uit. De uitvoering blijkt juridisch echter lastig te liggen omdat bijvoorbeeld een 'opgedrongen tongzoen' volgens het Wetboek van Strafrecht ook onder verkrachting valt. De minister wil mede voor gevallen waarvoor celstraffen weer te zwaar lijken, bekijken hoe taakstraffen zwaarder kunnen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. WAT EEN SCHANDE ZEG, MAROKKEN DIE UITKERINGEN TREKKEN EN DAN IN DE CRIMINALITEIT ZITTEN. SCHANDE!!!!!! WIJ MAAR ELKE DAG ONS KROM WERKEN? DE VOLGENDE VERKIEZING STEM IK VOOR EEN PARTIJ DIE HIER DINGEN WILLEN VERANDEREN, WIJ ZIJN HET KOTSBEU!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bezorgde burger2 juli 2008 om 18:36

  Sommige politiekers ter linkerzijde zijn toch stilaan aan het bijdraaien, want ze kunnen er niet meer langs kijken: de islamisering die momenteel plaatsgrijpt, doet de samenlevingsproblemen evenredig toenemen, en dat kan toch niet de bedoeling zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...