maandag 7 juli 2008

Samir's bruid té Westers...

Aladin.jpg
Het zoveelste voorbeeld van mistige "politiek correcte berichtgeving" in onze mainstream media. Onder de titel "Drie broers proberen vergeefs bruidegom te ontvoeren op huwelijk (bron is Belga) brachten zowat alle kranten volgend vaag en van enige informatie gespeend bericht:

ANDERLECHT l Drie mannen hebben zaterdag geprobeerd het huwelijk van hun broer te verhinderen. Ze overvielen hem net voor de ceremonie en probeerden hem te kidnappen, maar dat werd verhinderd. Het incident deed zich voor in Anderlecht. De bruidegom stond klaar voor de ceremonie toen zijn drie broers kwamen aangereden in een wagen. Ze vielen hem aan en probeerden hem vast te binden en hem in de wagen te duwen. De huwelijksgetuigen kwamen tussenbeide en vielen op hun beurt de drie broers aan. Het kwam tot een handgemeen tussen de partijen tot de politie ter plaatse kwam en de drie overvallers inrekende. Zij werden ter beschikking gesteld van het Brussels parket. Als motief voor hun kidnappoging gaven ze het feit dat ze het niet eens waren met het huwelijk van hun broer. De trouwpartij ging overigens gewoon door.

Wie, wat, waar, waarom? Het is tasten in het duister. Hier is dus meer aan de hand, lijkt het.

En ja hoor. Zoals we al schreven in een vorig artikel, worden er in de Westerse pers twee maten en gewichten gehanteerd teneinde negatieve berichten over allochtonen onder de mat te vegen. Dat is ook nu weer het geval, zo blijkt.

Wat hier werkelijk aan de hand is wordt ons door RTL Info aangereikt in deze video ( Trois frères en ont enlevé un quatrième juste avant ...). De feiten vonden niet plaats in Anderlecht maar in het Karreveld kasteel van de gemeente Sint-Jans Molenbeek.

Mounia en Samir (beiden twintigers en van Marokkaanse afkomst) maakten zich klaar voor een burgerlijke huwelijksplechtigheid in aanwezigheid van vrienden en familie, toen Samir's twee broers (Rachid en Mohamed) en schoonbroer (Ali) arriveerden en hem wilden ontvoeren om alsnog te verhinderen dat het huwelijk zou plaatsvinden.

Schepen van burgerlijke aangelegenheden Paulette Picquard heeft dit nooit eerder meegemaakt. 'Het was hier plots de complete chaos.' vertelt ze. 'Iedereen liep maar door mekaar, een geroep en getier, paniek... Gelukkig was de politie snel terplaatse en konden de drie kerels worden ingerekend, zodat de trouw toch nog kon doorgaan.' aldus schepen Picquard. 'Ik vind het een spijtig voorval, want de bruid en bruidegom lijken mij een perfect koppel, heel erg verliefd op mekaar. Bij mijn weten was er ook geen gearrangeerd huwelijk in Marokko voorzien.'

Ondervraagd door de politie gaven de drie Marokkanen te kennen dat de bruid van hun broer hen niet aanstond, ook de ouders van Samir vonden dit huwelijk maar niets. Het laat zich raden waarom. Het gros van Turken en Marokkanen wil zijn toekomstige partner in het land van herkomst halen. In dit geval had Samir een vrouw uit zijn streek in Marokko moeten huwen in plaats van een goed geïntegreerde Marokkaanse uit eigen land. Een bruid uit Marokko had Samir's familie ook een "bruidschat" kunnen opleveren. Tevens zou de hele familie van de bruid mettertijd zijn kunnen overkomen naar België.

Hier hoeft verder geen tekening bij, toch.
_

6 opmerkingen:

 1. Toen ik het artikeltje las in de krant en geen namen vermeld zag staan, wist ik dat het zoiets zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En wij ons maar krom werken om al die uitkeringstrekkers een pree in de handen te duwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waar is het luide protest van de socialisten, de groenen, de progressieven? Zij die bezig zijn met integratie moeten nu toch op de achterpoten staan?Toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Intussen lezen we her en der dat het inderdaad over Allahtonen gaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als er géén namen in de media vermeld worden, kan je er gif op nemen dat het om...euh...allahtonen gaat!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...