donderdag 13 augustus 2009

De Bende van Brakel: gorilla's in de mist...
Na wekenlang mist spuien, komt het gerecht eindelijk met volgende verklaring voor de pinnen:

Daders vechtpartij in scoutskamp Brakel zijn vier minderjarigen

De daders van de vechtpartij in een scoutskamp twee weken geleden in Brakel zijn vier minderjarigen.

Dat blijkt uit het opsporingsonderzoek, meldt het parket van Oudenaarde. De jeugdrechter zal beslissen welke maatregel de jongeren opgelegd krijgen.

Een scoutsgroep uit Sint-Niklaas werd in de nacht van 7 op 8 augustus tijdens een kamp in Brakel opgeschrikt door een aanval van een groep jongeren. Die sloegen tafels en stoelen kort en klein met stokken en er ontstond een handgemeen met de begeleiders. Drie scoutsleden liepen daarbij lichte verwondingen op. De kinderen zelf waren op dat moment al naar bed en werden met rust gelaten. De lokale politie van Brakel pakte na de feiten vijf jongeren uit Brakel op voor verhoor. Uit het verdere onderzoek blijkt nu dat de daders van het geweld vier minderjarigen zijn, allen tussen de 16 en 17 jaar oud. Het gaat om twee jongeren uit Brakel, één uit Oudenaarde en één uit Anzegem. Twee van hen bekennen bij de feiten betrokken geweest te zijn.

In de pers verder geen woord over het hoe en waarom omtrent de onduidelijkheid die in stand werd gehouden rond "het incident". Waarom er bijvoorbeeld initieel sprake was van een bende van dertig jongeren... Waarom er sprake was van een heuse "raid"... Waarom politie en burgemeester uitblonken door passiviteit...

Dat hier meer aan de hand is dan een banale ruzie tussen jongeren, daar twijfelen we niet aan. En waarom iemand van de betrokken scoutsleiding in een mailtje bevestigde dat het om "Turken of Marokkanen" ging, is op zijn zachtst gezegd héél vreemd, zeker nu met grote stelligheid wordt beweerd dat de jonge daders pure autochtonen zijn...

Wij hebben het oorspronkelijk artikel voorlopig van deze site verwijderd. Want er zijn teveel elementen die niet kunnen geverifieerd worden omdat de mantel der politieke correctheid over het voorval is gespreid. En omdat er kennelijk minderjarigen in het geding zijn, iets waar we anderzijds wel begrip voor hebben.

Edoch, we laten de reacties (op het oorspronkelijk artikel) vooralsnog onder dit aangepast bericht staan, zodat u zelf een oordeel kan vormen over de mistige "uitleg" van de betrokken scoutsleiding uit Brakel...

32 opmerkingen:

 1. We hadden het kunnen denken, als het belgen waren zouden de gazetten hun voornaam wel hebben vermeld om zeker in de verf te zetten dat het geen magrebijnen waren. In wat voor een apenland leven wij?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In Nederland is men stilaan wakker aan het worden, maar Belgen hebben wat meer tijd nodig. Toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De islam verdeelt de wereld in twee kampen. Enerzijds is er het huis van de islam (Dar al-islam), anderzijds is er het huis van de oorlog (Dar al-Harb) - ook vaak het huis van het ongeloof genoemd (Dar al-kufr). Landen die tot dit kamp behoren kunnen 'profiteren' van een tijdelijk(!) vredesverdrag, dit is het huis van het bestand (dar ahd).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Anoniem:
  Zo is het. Maar in Vlaanderen zijn er al gebieden die voor islamieten helemaal tot Dar ul-islam horen. In Limburg bijvoorbeeld zijn dat Heusden-Zolder en Beringen, niet toevallig ook de plaats waar Lesley Dedecker onderdook na haar medeplichtigheid aan de ontsnapping van enkele criminele Marokkanen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ze zouden terug naar hun eigen land moeten gebracht worden daar zullen ze zo iets niet moeten proberen en ook wij belgen zijn mietjes geworden denk ik want waarom onder nemen wij belgen ( burgers eens niets tegen hun want het zijn zij die onze straten onveilig maken en die bruine apen weten het al te goed dat de belgische burgers scheiters zijn geworden en zij maken er misbruik van waar zijn de belgen gebleven waar over secart van de romeinen ooit zei dat de belgen het sterkste ras waren

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Was Karel Martel niet afkomstig uit het gebied dat nu België heet?

  Terzijde: Dit is mijn eerste bezoekje aan deze webstek. Ik mis een duidelijke toelichting op de titel. Staat Harby voor een persoon van nu of uit het verleden? Voor een groep?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Frans Groenendijk
  Karel Martel, où sont les neiges d'antan? Where have all the heroes gone?
  Kafir Harby lijkt op een naam, maar is het niet. Kafir harby is een Arabische term, waarmee men een ongelovige (kafir of kuffar) aanduidt die niet bereid is zich te onderwerpen, maar zich gewapenderhand verdedigt tegen jihadis (harby is afgeleid van harb oftewel oorlog).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. iedereen die er zo over denkt is een dik stuk stront. Steeds allochtonen erbij halen. Ik Was erbij die avond in brakel en geloof mij: ER WAREN GEEN MAROKKANEN BIJ, laat staan uit St-Niklaas. me altijd ulder faggot gezever

  BeantwoordenVerwijderen
 9. eerst en vooral gulder zijt allemaal ziek in uw kop. ten tweede ik was aanwezig tijdens de aanval en het waren allemaal op en top belgen (jumpers als u dat soort kent).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 'freedom of speech' lach me te pletter. Zonder enige aanleiding creer je hier rassenhaat. Wat in mijn ogen zelfs strafbaar moet zijn. Ik weet immers dat er nergens sprake was van Marrokaanse jongeren. Nog straffer, er was geen allochtoon, waal ofzo met betrokken. misschien, heel misschien wel geen VB'er of iets vuiler (; Dus ban deze site alsjeblieft, want het lijkt of er een 14jarige hier met bezig is met iets te veel vrije tijd, voor je een klacht krijgt.

  groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @anoniemen
  Als jullie drieën (of is het telkens dezelfde anoniem?) er werkelijk bij waren, kom dan voor je zaak uit en zeg wie je bent, geef je telefoonnummer op zodat we kunnen verifiëren wie je bent en wat je te zeggen hebt. Vanuit de anonimiteit wat zitten muilen en zeveren is al te goedkoop. Wij hebben getuigenissen ontvangen van mensen die er WERKELIJK bij waren, en die vertellen andere dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Aan die anoniemeriken:
  Vandaag in de gazet: bloedige overval in rusthuis te Ukkel, verdachte Jalal opgepakt. Waal? Jumper? Nee man, Noord-Afrikanen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Beste,

  We hebben vandaag als scoutsgroep u artikel over de bende van Brakel onder ogen gekregen. Dit schrijfsel staat vol ongegronde uitspraken die niet gestaafd kunnen worden met feiten. Het is duidelijk dat u dit verhaal geschreven heeft met een onderliggend doel van aanzetting tot haat en zo met de losse pols verzonnen heeft.

  Wij zitten met onze groep al verveeld met het hele gebeuren en vinden het spijtig dat dit is kunnen gebeuren. Wij vinden het dan ook jammer dat zo een jammerlijke gebeurtenis misbruikt wordt om propaganda te maken tegen een ander volk.

  Daarbij willen wij ons van jullie vereniging distantiëren en heel duidelijk maken dat scouting niet strookt met jullie denkpatroon.

  Wij geloven in vrije meningsuiting maar willen niet misbruikt worden.

  Daarom vragen wij met aandrang het artikel te verwijderen van jullie site en de verdere verspreiding ervan te stoppen.
  Dit artikel is niet alleen voor ons een doorn in het oog maar is daarnaast ook niet wettelijk wegens racisme en aanzetting tot haat.

  Hopend dat de juiste stappen zullen gezet worden,

  Groepsleiding Kriko-m

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beste,
  Wij hebben absoluut niet de bedoeling om etnische haat aan te wakkeren, deze site is alleen bedoeld om de voortschrijdende islamisering van het Westen aan te klagen.

  Het maakt voor ons dan ook niet uit of het over Marokkanen, Turken, Walen, Chinezen of wat dan ook gaat.

  Maar ik begrijp uw bezorgdheid en wil hier zeker aan tegemoetkomen.

  Kan u mij per omgaande laten weten welke passages in die tekst fout zijn begrepen door onze redactie en welke feiten volgens u niet correct zijn? Wij hebben ons gebaseerd op informatie die nochtans uit uw kringen komt... Aansluitend zullen we dan ook meteen de nodige actie ondernemen, want we kunnen echt niet dulden dat er foutieve informatie zou worden verspreid.

  Intussen, vriendelijke groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. We zijn het al gewend. Ik woon in Ronse, dus wij zijn het al gewoon ... Ik zal blij zijn als mijn kleinkinderen binnen 30 jaar nog Vlaams spreken en geen Arabisch ...

  We leven in een mietjesland dat zich laat doen door moslims ... In Ronse is er immers al JAREN een uurtje per week dat ons Stedelijk Zwembad (onze belastingcenten) enkel voor vrouwen toegankelijk is (lees : op aanvraag van de moslimgemeenschap uiteraard)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Misschien was David Copperfield in Brakel? Een dertigtal baldadige jongeren zo ineens verdwenen. En de politie en burgemeester stond erbij en keek ernaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Beste,

  Ik heb geprobeerd om het artikel stuk voor stuk te lezen en er zo de verschillende onwaarheden uit te pikken tot ik tot de conclusie kwam dat er meer fout in staat dan juist.

  Laten we beginnen met de titel, alle jongeren die aangevallen werden hebben stuk voor stuk bevestigd dat het autochtone jongeren waren. Deze zijn ondertussen opgepakt door de politie en geïdentificeerd door de slachtoffers. Deze stonden bekend in het PLAATSELIJK milieu.

  Wij willen vooral de nadruk leggen dat onze naam niet moet gelinkt worden aan zo een leugens.

  De laatste 4 alinea's willen een ideologie naar voor schuiven waar wij als scouts niet aan willen participeren. U kon perfect dit artikel schrijven zonder ons als scouts en dit voorval te betrekken.

  Daarbij vragen wij nog maar eens met drang om het artikel te verwijderen en pas terug te plaatsen indien u een waarheidsgetrouw artikel kunt neerpoten.

  Gelieve u bronnen ook beter na te gaan voor u deze blindelings vertrouwd. Dit getuigt niet van professionele journalistiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @RR
  Sta me toe terug te koppelen met mijn bronnen. Dat ben ik ze verschuldigd. Wat ik sowieso al zal doen, is het artikel inleiden met de mededeling dat de scouts van Brakel zich met klem distantiëren van het artikel, omdat het naar hun zeggen bol staat van de onwaarheden.
  Ik verwijs ook naar de reacties onder het artikel, waar u de inhoud van het artikel betwist in twee reacties.
  Als blijkt dat mijn bronnen de juistheid van hun informatie niet herbevestigen, zal het artikel meteen wordt verwijderd.
  Toch dank voor uw reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Als het allemaal niet waar zou zijn, waarom dan al die geheimdoenerij in de pers? Waarom al dat geharrewar over een aantal nochtans eenvoudig te controleren feiten (de ene spreekt van een bende van dertig personen, de ander van een handvol)?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Allè nu, waar slaat dat op? Ik vraag me af waarom de media niet hebben gemeld dat het om Vlaamse jongens gaat, wetende dat heel Belgie denkt met allochtonen te doen te hebben? Dat doen ze toch altijd. Diene gast die samen met een Marokkaan het rusthuis overviel en twee mensen neerschoot, die werd toch direct met naam en toenaam in de gazet gezet? Als er in dit verhaal iemand met de vinger moet worden gewezen, is het de woordvoerder van de politie en natuurlijk de pers. En die chirojongens gaan ook niet vrijuit, zij hadden ook duidelijke verklaringen kunnen afleggen. Waarom hebben ze dat dan niet gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Beste,


  Aangezien Ronald op reis is en niet meer bereikbaar is via mail volg ik deze zaak verder op. Ik maak ook deel uit van de groepsleiding van Kriko-m. Graag had ik een fout rechtgezet die in de inleiding van uw artikel staan, en waarschijnlijk ook de oorzaak is van uw foute conclusies.   Wij zijn helemaal geen scouts uit Brakel, wij waren enkel en alleen met onze kinderen daar op kamp. We hebben er dus het raden naar hoe u erop komt dat wij van die streek afkomstig zouden zijn. Aangezien dergelijk detail al niet klopt gaan we ervan uit dat uw bronnen al helemaal niet correct zijn, laat staan dat deze uit onze groep kunnen komen.

  

Ieder heeft recht op een mening en we respecteren journalistieke vrijheid maar dit wil niet zeggen dat wij deze onwaarheden verder zullen tolereren. Onze groep en leiding wenst niet geassocieerd te worden met dergelijk gedachtegoed en daarom vragen wij u, voor een laatste keer, het artikel te verwijderen.   Vriendelijke groet


  TD
  
Groepsleiding Kriko-m

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het verhaal wordt met de dag gekker. Nu zegt u namens de scouts dat u helemaal geen scouts uit Brakel bent maar dat u (de groepsleiding van de scoutsgroep Kriko-m uit Brakel) er wel met de kinderen op kamp waart.   Maar mijnheer Dutré, de mist wordt er niet dunner op.  Feit is dat mijn belangrijkste bron kennelijk hetzelfde pad heeft gekozen als Ronald, en op dit moment niet bereikbaar is. Mijn zoektocht naar de waarheid gaat dus verder, u zal dat begrijpen. Maar belofte maakt schuld, als blijkt dat wij foute berichtgeving als waarheid hebben gebracht, gaat het artikel meteen uit de ether en bied ik u mijn excuses aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Beste,


  Wij zijn inderdaad geen groep uit Brakel, en ik ben inderdaad, samen met Ronald groepsleiding van Kriko-M gemengd. Ronald zal u dit bevestigen van zodra hij terug is.

  Eerst en vooral had ik graag gehad dat u mijn naam en achternaam van de site haalt. Ik handel dit probleem graag met u persoonlijk af, niet met alle gebruikers van uw site. Mijn mail mag er gerust op als reactie, maar ik wens dat mijn naam er zo snel mogelijk afgaat. Dit wegens privacy redenen, die u uiteraard ook wel zal begrijpen. Graag had ik dit opgelost zien tegen vanavond.

  Ik heb, zoals gisteren gesteld, alle begrip voor journalistieke vrijheid en daarom begrijp ik dat u uw bronnen wil nagaan en verifiëren. Toch had ik graag gehad dat deze situatie opgelost is tegen het einde van de week, en het artikel daarmee van de site verdwijnt, zodat we niet genoodzaakt zijn verdere maatregelen te treffen.

  Vriendelijke groet

  TD

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Dit artikel verspreidt zich ondertussen ook al via gewone mails ! Gelukkig nog wel MET de link naar jullie site zodat ik me kon verdiepen in de reakties. Het valt me op dat de makers van de website de aanmaningen van de scoutsgroep in de wind slaan. Het is mij duidelijk dat de website en het artikel erop uit zijn om één groep te viseren en te discrediteren. Het wordt hoog tijd dat er klacht neergelegd wordt tegen de makers van de website vanwege racisme.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Als je als jeugdbeweging of jongere de dag van vandaag al niet meer vrij kan doen en laten wat je wilt zonder lastig gevallen of aangevallen te worden door andere jongeren en door allochtonen dan moet het toch stilaan doordringen dat er een probleem is?

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Het is een schande hoe hier op de website wordt omgegaan met nieuws... nu zullen de mensen van scouts nog de oorzaak zijn van mistspuiten ??? Stop met je grove, lasterlijke, racistische spellekes, Kafir, want ooit, wellicht eerder dan je zelf denkt, zal je zwaar tegen de lamp lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. aan de scouts kriko-m,
  Ik steun jullie pogingen om de hardleerse leugens van kafir en zijn 'bronnen' te weerleggen.
  Ik zou er of een tekeningetje bij maken, want kafir begrijpt het niet zo goed, of klacht neer leggen bij het centrum.
  groeten
  erik

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Beste lezers,
  voor ons is dit onderwerp nu afgesloten. Tenzij er nieuwe elementen opduiken. En dat nu ieder voor zich maar verder uitmaakt hoe de vork aan de steel zit. Laat het gezegd zijn, dit "incident" is een typisch voorbeeld van bewust of onbewust verspreiden van valse geruchten door diverse protagonisten die over de kwestie gaan, zodat media (bloggers als wij incluis) op een dwaalspoor worden gezet, waarna er nadien luid wordt geroepen dat we een loopje nemen met de feiten. En dat we islamofobe racisten zijn met een extreem-rechtse agenda. Larie en apekool natuurlijk. Bref, over dit incidentje had men meteen na de feiten kort kunnen gaan: een duidelijke mededeling op basis van correcte informatie en de zaak was meteen gesloten. Maar neen, men liet toe dat de gekste geruchten een eigen leven gingen leiden. Ik hoop dat de scouts hier iets van hebben geleerd, wij hebben er alleszins een en ander van opgestoken.
  See you folks!
  KH

  BeantwoordenVerwijderen

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...