woensdag 19 augustus 2009

Tariq "the Lizard" ontmaskerd!

TheLizzard.jpg

Archieffoto van Tariq Ramadan (Foto: AFP)

Het Rotterdamse stadsbestuur, nergens in de Westerse wereld zo groen (islam) gekleurd als in deze zeehavenstad, heeft eindelijk het licht gezien en verbreekt zijn banden met de zelfverklaarde moslimfilosoof Tariq Ramadan, aka "the Lizard". Deze bijnaam (hagedis) dankt hij aan het feit dat hij maar al te dikwijls met "gespleten tong" spreekt: intellectualistisch en gemodereerd voor een Westers publiek, en dogmatisch salafistisch voor Arabische toehoorders. In arabisch noemt men dat "taqiyya" oftewel het misleiden van niet-moslims.

Ramadan (46) heeft volgens het college nu plots zijn geloofwaardigheid als "integratieadviseur" verloren. Wij hebben al maanden geleden gewaarschuwd dat de beleidsmensen in Rotterdam het bestonden om de vos leiding te geven over het kippenhok. Hoe kan iemand die segregatie voorstaat hier van dienst zijn om meer integratie te genereren? Niet toch.

De reden die het Rotterdams college nu opgeeft is dat Ramadan wekelijks een discussieprogramma presenteert op de Iraanse zender Press TV, die wordt gefinancierd door het omstreden regime in Teheran.

„Omdat Ramadan zelf inzet van discussie is geworden, kan hij onmogelijk langer leiding geven aan de dialoog in de stad.” luidt het. In april liet burgemeester Ahmed Aboutaleb zijn ongenoegen al blijken over de aanstelling van Ramadan, omdat hij onheil vermoedde. Eindelijk heeft Rotterdam een valabele, voor het politiek correcte establishment acceptabele reden gevonden - de klassieke stok - om Ramadan te bedanken voor (on)bewezen diensten.

Wat hij precies uitrichtte, benevens infiltratie en het salonfähig maken van salafisten? Zijn opdracht voor dit jaar luidde: deelnemen aan dertien dialogen over het stadsburgerschap, en ‘een inhoudelijke bijdrage’ leveren over thema’s als religieuze identiteit en vrije huwelijkskeuze. Ramadan zou voorts vier masterclasses over burgerparticipatie organiseren en het college nadien van advies voorzien. De gemeente betaalt daarnaast zijn leerstoel aan de Erasmus Universiteit, waar hij sinds 1 januari 2007 werkzaam is als gasthoogleraar burgerschap en identiteit.

Het spreekt vanzelf dat "the Lizard" op zijn ... klauw is getrapt en nu per se zijn eer wil verdedigen door het Rotterdams stadsbestuur voor de rechter te dagen. Dat is zijn goed recht.

Bottom line is dat we zeer tevreden kunnen zijn over het feit dat "het goede voorbeeld van een gemodereerde islamiet naar Europees model" vierkant door de mand is gevallen en ontmaskerd als een heimelijke islamist. Want zoals gezegd wisten wij al langer dat Tariq de Lizard de boel aan het belazeren was.

Laat ons hopen dat politici in het Westen hier de nodige lering uit trekken.

VERVOLG (26/08/2009):
Universiteit blijft bij wegsturen Ramadan
Het college van bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam blijft bij zijn standpunt over het verbreken van het contract met gasthoogleraar Tariq Ramadan. Gistermiddag sprak het college met de Erasmus-wetenschappers die afgelopen zaterdag in een open brief in deze krant schreven dat het contract met Ramadan niet had mogen worden verbroken.

Volgens een woordvoerder van de universiteit was het een „goed gesprek”, dat verliep in een „keurig wetenschappelijke sfeer”. Historicus Dick van Lente, initiatiefnemer van de open brief, bevestigt deze lezing. „We hadden binnen de universiteit even behoefte om met elkaar te praten. Het college van bestuur heeft keurig netjes iedereen uitgenodigd die de brief heeft ondertekend. Het was een open, verhelderende uitwisseling van standpunten, met heftige discussie. Beide partijen blijven bij hun standpunt.”

Vorige week verbrak de gemeente Rotterdam de banden met moslimfilosoof Ramadan, die was aangesteld als integratieadviseur. Hij zou zijn geloofwaardigheid hebben verloren door een programma te presenteren op de zender Press TV, gefinancierd door het Iraanse regime. Ook de Erasmus Universiteit besloot niet verder te gaan met Ramadan, die een gasthoogleraarschap vervulde. De universiteit zegt een eigen afweging te hebben gemaakt over het wegzenden van Ramadan, los van de gemeente, die het gasthoogleraarschap financierde.

De Erasmus Universiteit heeft voor volgende week vrijdag een debat gepland over het thema academische vrijheid versus academische verantwoordelijkheid. De affaire rond Tariq Ramadan is volgens de universitaire woordvoerder de aanleiding voor het debat, maar niet het enige gespreksonderwerp...

Commentaar: deze wollige uitleg maakt het er zelfs voor een geïnteresseerde lezer niet duidelijker op. Feit is dat de leiding van de unief heeft ingezien dat Tariq Ramadan een huichelaar is met een verdoken agenda. En dat zulks vroeg of laat zal leiden tot problematische situaties, zeker nu de kans groot is dat Geert Wilders de volgende premier van Nederland wordt. De aanhangers van Ramadan, dhimmi's van de zuiverste soort, bijten in het zand. Een overwinning voor de vrije wereld, een nederlaag voor het islamisme en zijn appeasers.

5 opmerkingen:

 1. De huichelarij druipt zo van zijn smoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de unief wil hem niet kwijt, stond in de kranten, zijn de Saudi's misschien met hun chequeboek over de brug gekomen?...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien is een politiek zoals in de "Islamitische" landen-tegen de christenen,in Europa,of in het Westen in het algemeen-en dan NU tegen de Islamiten-op zijn plaats?
  Oog om Oog,Tand om tand?
  Of het openbare publiceren van het"onthoofden"van zgn misdadigers=lees hoofd 'afzagen"net of men een geit slacht-in Arabische landen-een must?
  ""anoniem"-anders slachten zij MIJ af!
  Vele landen geven hun "cijfers"over de islamitische bevolking-vele malen hoger,is een juiste weergave ervan ook niet een gegeven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Politieke correctheid staat dit allemaal niet toe.

   We konden anders beginnen met de gebedshuizen: een moskee voor een kerk of synagoge of hindoe-tempel.

   In de islamitische landen is het verboden nieuwe kerken of niet-islamitische gebedshuizen te bouwen, zelfs herstellen of renoveren is verboden.

   Maar moskeeën bouwen in het Westen zien zij als een must.

   Laat ons daar mee beginnen om een punt te maken.

   Verwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...