Er zijn ter linkerzijde stemmen die verkondigen dat Wilders - met het oog op extra publiciteit - een valstrik zou hebben gespannen voor de regering van Turkije en dat "de clan van Erdogan" er met de ogen open is ingetrapt.
U weet het misschien niet, maar een delegatie van de Tweede Kamer van Nederland wil tijdens het kerstreces een werkbezoekje brengen aan Turkije. Wilders, die namens de PVV deel uitmaakt van dit parlement, vond het een goed idee en gaf meteen te kennen dat hij mee wilde naar Turkije. Volgens de Linkse Kerk was dat puur theater en zou Geert met zijn toezegging hebben ingecalculeerd dat de Turken zich zouden verzetten tegen zijn komst. Zodoende... weer televisie bij de vleet, weer
prime time op CNN en Fox News...
Wat er ook van zij, vanuit Turkije komen berichten binnen die er niet om liegen: men wil van Wilders niet weten, hij is niet welkom.
«Zo’n fascist en racist is niet alleen in Turkije, maar ook in heel veel Europese hoofdsteden niet welkom», gaf Burak Özügergin, woordvoerder van de Turkse minister Ahmet Davutoglu van Buitenlandse Zaken, inmiddels aan.
«We kunnen niemand vinden die hem wil ontmoeten», loog Özügergin. «Niet alleen binnen de Turkse regering en het parlement, maar ook niet in non-gouvernementele organisaties. Zo’n bezoek, waaraan Wilders deelneemt, beschadigt de contacten tussen ons als twee bevriende landen», voegde Özügergin er aan toe.
En wat zegt Geert Wilders nu zelf?
«Waarom wil ik naar Turkije? Omdat ik het als volksvertegenwoordiger en politiek leider van de virtueel grootste partij van Nederland niet meer dan behoorlijk vind om de Turken recht in hun gezicht te vertellen waarom ze wat ons betreft nooit lid mogen worden van de EU. Waarom voor de PVV het adagium geldt: Turkije erin, Nederland eruit!
Ik zal iedereen eerst zeggen dat Turkije een gewaardeerd NAVO-bondgenoot is en ook dat de PVV wil dat Nederland op politiek, militair en economisch terrein goede relaties onderhoudt met dat land. Beide partijen kunnen daarvan profiteren; maar een goede buur is niet hetzelfde als een lid van de familie».
Waarom mag Turkije geen lid mag worden van de EU? Wij laten Geert Wilders zelf de tien belangrijkste argumenten noemen:
Ten eerste is Turkije een islamitisch land; de meeste inwoners hangen de islam aan en de islamitische cultuur is er dominant. De PVV wil sowieso geen uitbreiding meer van de EU, zeker niet met islamitische landen. We hebben immers al veel te veel islam in Nederland en Europa.
Ten tweede leidt een Turks lidmaatschap van de EU tot nog meer ongecontroleerde massa-immigratie naar West-Europa. In Nederland ervaren we al decennia de negatieve gevolgen van de immigratie uit Turkije, zoals de zware oververtegenwoordiging van Turkse immigranten in vrijwel alle ‘slechte’ statistieken.
Meer import van de achterlijke islamitische cultuur is ongewenst, onze Europese cultuur is gestoeld op de christelijk-joodse en humanistische cultuur, en niet op de islamitische. Wij zijn geen cultuurrelativisten. De westerse beschaving is zoveel beter dan een cultuur gebaseerd op islamitisch imperialisme en barbarisme.
Ten derde kost een Turks EU-lidmaatschap Europa miljarden euro’s. Geld dat zeker ook door de Nederlandse belastingbetaler zal moeten worden opgehoest, aangezien Nederland één van de grootse nettobetalers aan de EU is.
Ten vierde zou Turkije binnen niet al te lange tijd het grootste aantal inwoners van de Europese Unie hebben. Dat zou betekenen dat Turkije ook de meeste Europarlementariërs mag aanleveren. Gelet op de verschrikkelijke realiteit dat steeds meer EU-wetgeving de lidstaten – waaronder Nederland – wordt opgelegd, zou dat betekenen dat de Turken meer invloed krijgen op Nederlandse wetgeving dan de Nederlanders zelf.
Ten vijfde moet Europa niet willen grenzen aan landen als de Islamitische Republiek Iran en Syrië, wat het geval zou zijn als Turkije lid van de EU zou worden.
Het Turkse leger is de grootste verdediger van de erfenis van Kemal Atatürk,Grenzen aan dat soort boevenlanden is riskant voor Europa en geopolitiek onverstandig. Turkije als buffer tussen Oost en West is veruit te prefereren.
Ten zesde ligt Turkije voor meer dan 95 procent buiten Europa. Een geografisch feit. Als we daar aan gaan tornen en Turkije als niet-Europees land toelaten, staan morgen wellicht andere moslimlanden als Marokko, Algerije of Tunesië aan de deur te kloppen.
Ten zevende zou een Turks lidmaatschap van de EU betekenen dat het land moet voldoen aan de zogenoemde Kopenhagen-criteria die Europa stelt aan alle nieuwe leden. Dan moet het Turkse leger terug de kazerne, want dat eist Europa. Dit is normaliter een zeer terechte eis, maar voor Turkije maak ik daar met overtuiging een uitzondering op.
Het Turkse leger is de afgelopen decennia zeer functioneel gebleken in het weerhouden van het verder islamiseren van het politieke systeem in Turkije. Het Turkse leger is de grootste verdediger van de erfenis van Kemal Atatürk, die de islam vergeleek met een rottend kadaver. Zonder de corrigerende rol van het Turkse leger was Turkije nu al een tweede Iran geweest.
Dat kan overigens nog steeds gebeuren, gelet op de groeiende rol van de gevaarlijke premier Erdogan die Turkije politiek stapsgewijs verder wil islamiseren. Een premier die eerder is veroordeeld wegens het voorlezen van een gedicht met de woorden: ‘Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten.’ Het Turkse leger terug in de kazerne is het laatste wat gebeuren moet. Turkije zou verder eroderen tot een islamitische heilstaat, omdat radicale islamitische politici en politieke partijen zoals van premier Erdogan niet meer worden gecorrigeerd en de vrije hand zouden krijgen.
Ten achtste is de Turkse bezetting van Noord-Cyprus illegaal. Niemand erkent de Turkse republiek Noord-Cyprus, op Turkije na.
Ten negende is de behandeling van Koerden en christenen in Turkije ver onder de maat. Het nog steeds niet volmondig erkennen van de Armeense genocide is onacceptabel. Alleen naïeve Europese politici die het eeuwig dominante karakter van de islam ontkennen, denken dat een Turks lidmaatschap van de EU hierin verbetering zal brengen.
Last but not least. Er is geen enkel draagvlak voor een Turks EU-lidmaatschap. Keer op keer wijzen peilingen uit dat een meerderheid van de Nederlandse bevolking hier niets voor voelt. Ik ben overtuigd dat een referendum hierover in de huidige EU-lidstaten, in het overgrote deel van die landen, tot een voor Turkije negatieve uitkomst zou leiden leidt.
Kortom. Het is de moeite waard te blijven investeren in goede relaties met Turkije, maar een lidmaatschap van de Europese Unie is onverstandig. Laten we het Turkse paard van Troje nooit binnenhalen».
Tot dusver Geert Wilders. Geef toe, zijn argumenten snijden stuk voor stuk hout. Toch zal je ze nooit lezen in de mainstream media, want politiek uiteraard niet correct... Wat ons betreft gelden dezelfde argumenten voor België. Turkije erin? België eruit.