woensdag 25 november 2009

Turkije erin? België eruit!

MiddleEast.jpg

Er zijn ter linkerzijde stemmen die verkondigen dat Wilders - met het oog op extra publiciteit - een valstrik zou hebben gespannen voor de regering van Turkije en dat "de clan van Erdogan" er met de ogen open is ingetrapt.

U weet het misschien niet, maar een delegatie van de Tweede Kamer van Nederland wil tijdens het kerstreces een werkbezoekje brengen aan Turkije. Wilders, die namens de PVV deel uitmaakt van dit parlement, vond het een goed idee en gaf meteen te kennen dat hij mee wilde naar Turkije. Volgens de Linkse Kerk was dat puur theater en zou Geert met zijn toezegging hebben ingecalculeerd dat de Turken zich zouden verzetten tegen zijn komst. Zodoende... weer televisie bij de vleet, weer prime time op CNN en Fox News...

Wat er ook van zij, vanuit Turkije komen berichten binnen die er niet om liegen: men wil van Wilders niet weten, hij is niet welkom.

«Zo’n fascist en racist is niet alleen in Turkije, maar ook in heel veel Europese hoofdsteden niet welkom», gaf Burak Özügergin, woordvoerder van de Turkse minister Ahmet Davutoglu van Buitenlandse Zaken, inmiddels aan.

«We kunnen niemand vinden die hem wil ontmoeten», loog Özügergin. «Niet alleen binnen de Turkse regering en het parlement, maar ook niet in non-gouvernementele organisaties. Zo’n bezoek, waaraan Wilders deelneemt, beschadigt de contacten tussen ons als twee bevriende landen», voegde Özügergin er aan toe.

En wat zegt Geert Wilders nu zelf?

«Waarom wil ik naar Turkije? Omdat ik het als volksvertegenwoordiger en politiek leider van de virtueel grootste partij van Nederland niet meer dan behoorlijk vind om de Turken recht in hun gezicht te vertellen waarom ze wat ons betreft nooit lid mogen worden van de EU. Waarom voor de PVV het adagium geldt: Turkije erin, Nederland eruit!

Ik zal iedereen eerst zeggen dat Turkije een gewaardeerd NAVO-bondgenoot is en ook dat de PVV wil dat Nederland op politiek, militair en economisch terrein goede relaties onderhoudt met dat land. Beide partijen kunnen daarvan profiteren; maar een goede buur is niet hetzelfde als een lid van de familie».

Waarom mag Turkije geen lid mag worden van de EU? Wij laten Geert Wilders zelf de tien belangrijkste argumenten noemen:

Ten eerste is Turkije een islamitisch land; de meeste inwoners hangen de islam aan en de islamitische cultuur is er dominant. De PVV wil sowieso geen uitbreiding meer van de EU, zeker niet met islamitische landen. We hebben immers al veel te veel islam in Nederland en Europa.

Ten tweede leidt een Turks lidmaatschap van de EU tot nog meer ongecontroleerde massa-immigratie naar West-Europa. In Nederland ervaren we al decennia de negatieve gevolgen van de immigratie uit Turkije, zoals de zware oververtegenwoordiging van Turkse immigranten in vrijwel alle ‘slechte’ statistieken.

Meer import van de achterlijke islamitische cultuur is ongewenst, onze Europese cultuur is gestoeld op de christelijk-joodse en humanistische cultuur, en niet op de islamitische. Wij zijn geen cultuurrelativisten. De westerse beschaving is zoveel beter dan een cultuur gebaseerd op islamitisch imperialisme en barbarisme.

Ten derde kost een Turks EU-lidmaatschap Europa miljarden euro’s. Geld dat zeker ook door de Nederlandse belastingbetaler zal moeten worden opgehoest, aangezien Nederland één van de grootse nettobetalers aan de EU is.

Ten vierde zou Turkije binnen niet al te lange tijd het grootste aantal inwoners van de Europese Unie hebben. Dat zou betekenen dat Turkije ook de meeste Europarlementariërs mag aanleveren. Gelet op de verschrikkelijke realiteit dat steeds meer EU-wetgeving de lidstaten – waaronder Nederland – wordt opgelegd, zou dat betekenen dat de Turken meer invloed krijgen op Nederlandse wetgeving dan de Nederlanders zelf.

Ten vijfde moet Europa niet willen grenzen aan landen als de Islamitische Republiek Iran en Syrië, wat het geval zou zijn als Turkije lid van de EU zou worden.

Het Turkse leger is de grootste verdediger van de erfenis van Kemal Atatürk,Grenzen aan dat soort boevenlanden is riskant voor Europa en geopolitiek onverstandig. Turkije als buffer tussen Oost en West is veruit te prefereren.
Ten zesde ligt Turkije voor meer dan 95 procent buiten Europa. Een geografisch feit. Als we daar aan gaan tornen en Turkije als niet-Europees land toelaten, staan morgen wellicht andere moslimlanden als Marokko, Algerije of Tunesië aan de deur te kloppen.

Ten zevende zou een Turks lidmaatschap van de EU betekenen dat het land moet voldoen aan de zogenoemde Kopenhagen-criteria die Europa stelt aan alle nieuwe leden. Dan moet het Turkse leger terug de kazerne, want dat eist Europa. Dit is normaliter een zeer terechte eis, maar voor Turkije maak ik daar met overtuiging een uitzondering op.

Het Turkse leger is de afgelopen decennia zeer functioneel gebleken in het weerhouden van het verder islamiseren van het politieke systeem in Turkije. Het Turkse leger is de grootste verdediger van de erfenis van Kemal Atatürk, die de islam vergeleek met een rottend kadaver. Zonder de corrigerende rol van het Turkse leger was Turkije nu al een tweede Iran geweest.

Dat kan overigens nog steeds gebeuren, gelet op de groeiende rol van de gevaarlijke premier Erdogan die Turkije politiek stapsgewijs verder wil islamiseren. Een premier die eerder is veroordeeld wegens het voorlezen van een gedicht met de woorden: ‘Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten.’ Het Turkse leger terug in de kazerne is het laatste wat gebeuren moet. Turkije zou verder eroderen tot een islamitische heilstaat, omdat radicale islamitische politici en politieke partijen zoals van premier Erdogan niet meer worden gecorrigeerd en de vrije hand zouden krijgen.

Ten achtste is de Turkse bezetting van Noord-Cyprus illegaal. Niemand erkent de Turkse republiek Noord-Cyprus, op Turkije na.

Ten negende is de behandeling van Koerden en christenen in Turkije ver onder de maat. Het nog steeds niet volmondig erkennen van de Armeense genocide is onacceptabel. Alleen naïeve Europese politici die het eeuwig dominante karakter van de islam ontkennen, denken dat een Turks lidmaatschap van de EU hierin verbetering zal brengen.

Last but not least. Er is geen enkel draagvlak voor een Turks EU-lidmaatschap. Keer op keer wijzen peilingen uit dat een meerderheid van de Nederlandse bevolking hier niets voor voelt. Ik ben overtuigd dat een referendum hierover in de huidige EU-lidstaten, in het overgrote deel van die landen, tot een voor Turkije negatieve uitkomst zou leiden leidt.

Kortom. Het is de moeite waard te blijven investeren in goede relaties met Turkije, maar een lidmaatschap van de Europese Unie is onverstandig. Laten we het Turkse paard van Troje nooit binnenhalen».

Tot dusver Geert Wilders. Geef toe, zijn argumenten snijden stuk voor stuk hout. Toch zal je ze nooit lezen in de mainstream media, want politiek uiteraard niet correct... Wat ons betreft gelden dezelfde argumenten voor België. Turkije erin? België eruit.

14 opmerkingen:

 1. Als turkije lid mag worden van de Europese Unie, dus als de "zelfbenoemde leiders" van Europa hun onderdanen negeren en ondanks dat 2/3 van de europeanen turkije en zijn 70 miljoen moslims niet in de EU willen hebben het toch door laten gaan...dan moet Nederland zich terugtrekken uit de EU.
  Dus gewoon net zoals Zwitserland zijn eigen weg gaan en zelfbeschikking houden... diezelfde zelfbeschikking die we nu heel stiekem steeds ietsje meer kwijt raken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. turken blijven in alle europese landen stug volhouden in hun eigen taal te spreken.
  turken willen wel de lusten maar niet de lasten.
  turken nemen langzaam maar zeker europa over.
  toch zouden ze moeten weten wat een europees verband inhoud n.l. JE EIGEN AAN DE GELDENDE WETTEN HOUDEN.
  ze kunnen dit wel in hun eigen land, waarom dan niet in een ander land?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de indruk dat het in Turkije zelf ook maar een minderheid is, die daadwerkelijk lid wil worden van de EU. De rijke boven en middenklasse, die nog geen 5% van de Turkse bevolking uitmaakt. Ik heb niets tegen het land en de Turkse mensen zelf, hartstikke aardig en gastvrij. Maar de kloof is veel te groot. Samenwerking prima, maar toetreden tot de EU is een stap te ver.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Alexander
  Ben het volmondig met je eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik discrimineer niet maar dit artikel bezit wèl hele waarheden! Turkije is nu zeker (nog) niet klaar om toe te treden tot de Europese democratische samenleving en ik vraag mij oprecht af of dat ooit zal gebeuren. de verschillen tussen onze samenleving die gestoeld is op hedendaagse normen en waarden, en de islamitische- waar het recht van de sterkste geldt, zijn gewoonweg vèèl te groot!
  hier accepteren we allang niet meer dat bijv. vrouwen onderdrukt worden en niet samen in een kerk of kroeg/ theehuis mogen zitten.
  dan heb ik het niet eens over de radicalen...
  so far my two cents...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mensen zouden eens wakker moeten worden en eens goed lezen wat Wilders zegt.
  Als Turkije toegelaten word dan zal het niet lang duren dat de Sharia word ingevoerd letterlijk vertaald "het pad" dat God heeft uitgezet
  voor de gelovigen., ik hoop dat het nooit zover zal komen en dat de PVV er alles aan doet om dit te voorkomen.
  Voor de mensen die niet weten wat de sharia is die zouden zich hier eens in moeten verdiepen. De Sharia is de wetgeving van de moslims.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @HV
  Sharia, dat is de vleesgeworden barbarij. Er circuleren op YouTube duizenden clips over dit onderwerp, hier is er eentje:

  http://www.youtube.com/watch?v=b1WtDXIM69g&feature=channel

  Deze gewelddadige smeerlapperij, gepleegd uit naam van een ingebeelde zielige god en een pedofiele zelfverklaarde profeet mogen nooit erkenning vinden in het Westen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Turkije hoort geografisch helemaal niet bij Europa maar, bij Azie. Dan zou nog eerder Rusland erbij moeten want dat is wel een land in Europa.Dus ik begrijp niks van de heisa om Turkije bij de EU te willen.
  Ook cultureel en godsdienstig past Rusland beter bij Europa dan Turkije. Tijdens het communistisch bewind was Godsdienst in Rusland verboden maar, tegenwoordig is het weer een overwegend Cristelijk Russisch Orthodox land met Godsdienstvrijheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Lagendijk
  Russia erin, Turkije blijft eruit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. turkije mag er wel bij waarom niet …. mijn vrind is turk

  BeantwoordenVerwijderen
 11. turkije heeft europa eigelijk niet nodig ze zijn al sterk genoeg ik ben al naar turije geweest echt mioderner pakke moderner dan europa istanbul en de mooie stranden mooie zee.dode zee prachtig aleen ja het economie maar alles is niet geld als turkije bij de europa gaat horen zullen geen buitenlanders meer zijn in belgie alemaal terug naar hun eigen land en dat is slecht voor belgie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. lol hij denk toch niet dat turkije nog samen met nederland wil werken als hij dit allemaal heeft gezegt hij denk echt dat alles zomaar kan gaan zo als hij wilt nee geertje alles of niks;) turkije gaat echt niet samen met de pvv werken vergeet het maar geertje:) en bovendien wil turkije niet meer in de eu maar zullen we alvast een doods kist voor je bestellen welke kleur wil je ik ken een hele mooie met verlichting nou zullen we die voor je bestellen?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Percies de reactie, waar W op zit te wachten. Je speelt hem in de kaart. Wijs liever op de culturele waarden van de Ottomanen, zonder daarmee de duistere kanten en bladzijden te ontkennen. Vergelijk het dan met de westerse verworvenheden en z’n donkere bladzijden. Je krijgt dan veel meer een evenwichtig beeld.Elke grote beschaving heeft bloed aan z’n handen, maar heeft ook vele mooie dingen voortgebracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ar
  Iemand met de dood bedreigen is een ernstig misdrijf. Misschien niet in Turkije, maar wel in de beschaafde wereld.

  BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...