dinsdag 24 november 2009

Minaretten zijn Bajonetten...


Aanstaande zondag wordt in Zwitserland - zoals u allicht weet - een referendum gehouden over het al dan niet instellen van een landelijk verbod op de verdere bouw van minaretten.

Minaretten, u kent ze wel, die smalle torentjes naast de moskee. Voor de ene niet meer dan de plaats waarop de muezzin vijf keer per dag oproept tot het gebed. Volgens anderen eerder hét symbool, hét statement van politieke macht die integratie in de weg staat.

Strikt genomen is de moskee in de islamitische traditie geen heilige maar een sociale plaats. De zelfverklaarde profeet Mohammed kwam er samen met zijn getrouwen. In de koran vindt men slechts één enkel vers waar het over de moskee gaat: in huizen die god toestaat te bouwen en dat zijn naam erin worde vernoemd (Soura 24, vers 36).

Zoals de islamoloog Peter Heine in zijn Islam-lexicon optekent, vervullen moskeeën een "administratieve rol". Hier vonden eertijds de zittingen plaats van de stammenraad en waren het verzamelplaatsen voor mannen die zich opmaakten voor een veldtocht of jihad.

In de loop van de geschiedenis hebben zich alzo twee soorten gebedshuizen ontwikkeld. Enerzijds het gebedshuis strictu sensu voor het dagelijkse gebed van de gelovigen. En aan de andere kant de "vrijdag-moskee" waar op vrijdag wordt gebeden en gepreekt. Van oudsher hebben vrijdag-moskeeën een politiek karakter, want daar verkondigde de kalief zijn "leer".

Moskeeën, voorzien van een minaret en gebouwd in een niet-islamitisch land, worden door mohamedanen gezien als "militaire voorposten" van de ummah, de moslimgemeenschap. In deze voorposten wordt de verovering van het gebied voorbereid en georganiseerd.

De minaret, die geen enkele praktische functie meer heeft, vormt het signaal dat de ummah ter plaatse aan invloed heeft gewonnen en bij machte is om het hele gebied aan de islam te onderwerpen, voor zover dat intussen niet stilzwijgend (dhimmitude) is gebeurd, kijk maar naar tal van steden en gemeenten in vooral het Verenigd Koninkrijk waar de sharia is ingesteld.

Treffend hieromtrent is het intussen beroemde citaat van de Turkse premier Erdogan tijdens een toespraak in de zuidelijke Turkse stad Sur waar hij zei dat «De moskeeën onze kazernes zijn, de moskee-koepels onze helmen, de gelovigen onze soldaten en de minaretten onze bajonetten»... Moet hier nog een tekening bij?

Over dit soort symboliek gaat het in het Zwitsers referendum en deze problematiek zou feitelijk de hele Westerse wereld moeten beroeren.

De heimelijk georchestreerde massa-migraties van moslims, de uitblijvende integratie en de verwatering van de nationale identiteit zijn ondertussen immers ook belangrijke politieke thema's geworden in andere Europese landen als België, Frankrijk, Zweden, Denemarken, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

De recente toename van werkloosheid in al deze landen heeft die problematiek enkel aangescherpt en... "worse is still to come"...

De gevolgen van de uitslag van het referendum - in Zwitserland leven officieel 300 à 400.000 moslims, maar het zullen er wel véél meer zijn - is vooral belangijk voor het imago van Zwitserland bij de politiek correcte links-liberale elites in het buitenland en bij uitbreiding voor de Zwitserse industrie.

«Indien het verbod op de bouw wordt aanvaard, wordt het imago van Zwitserland in de Arabische wereld geschaad met alle gevolgen van dien voor onze export,» dreigt Urs Rellstab van de zakenvereniging Economiesuisse.

Anderen vrezen voor de financiële gevolgen en mogelijke boycots, zoals die ook Denemarken te beurt vielen na het incident met de Mohammed-cartoons (Motoons).

De Zwitserse regering en de vertegenwoordigers van zakenverenigingen hebben aldus opgeroepen om het referendum te verwerpen. Maar de organiserende centrumrechtse partij SVP roept vooral de jongeren op om ‘JA' te komen stemmen.

«Zij worden straks de grootste slachtoffers indien de islamisering van Zwisterland doorzet», zegt een voorwoorder van de partij heel terecht. Zoals steeds gebruikt de SVP vindingrijke maar provocatieve affiches om haar slag thuis te halen.

Op deze affiche (zie afbeelding bovenaan) staat een vrouw in boerka naast minaretten die als raketten worden voorgesteld op een Zwitserse vlag. Hoewel de SVP bij de laatste verkiezingen 29% van de stemmen haalde, lijkt de partij momenteel verscheurd door interne twisten, het doet denken aan hetgeen nu gebeurt met het Vlaams Belang.

Volgens de laatste peilingen wordt het voorstel zondag verworpen. Wij hopen uiteraard dat Zwitserland volmondig JA zegt.

7 opmerkingen:

 1. Zeg wat staat ons dan nog te wachten als Turkije ooit lid wordt van de EU ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. IN ENGELAND IS ER DE ENGLISH DEFENCE LEAGUE, JONGE MENSEN DIE OP STRAAT KOMEN EN DEMONSTREREN TEGEN BOUW VAN MOSKEES ETC. WIE NEEMT HET INITIATIEF IN BELGENLAND?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. allen daarheen, of mogen wij niet stemmen in zwitserland? een ding is duidelijk: nu weten we hoe de zwitserse kaas aan zijn gaten komt haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In dat links gazetje De Morgen noemt men de SVP anders een extreemrechtse partij. Als je in de ogen van links één onvertogen woord over de islam durft te uiten, ben je geheid rechts crapuul.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 1. hoeveel mensen zij er in de wereld vermoord door de 'christenen', de blanken, in naam van de kerstening? 2. Hoeveel kerken staan er over de wereld in land die andere geloven aanhangen

  Twee cijfers=
  1. miljoenen doden
  2. Duizende kerken MET torens !!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Babylonia
  Ja, u heeft gelijk, in naam van het christendom zijn er in het verleden al teveel mensen geslachtofferd. Dat feit moet ons juist de ogen openen en motiveren om ervoor te zorgen dat de islam, die momenteel de expansionistische ambities van de oude christenen heeft overgenomen, de geschiedenis van bekeringszucht, onderdrukking, slavendrijverij en genocide niet herhaalt.

  BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...