donderdag 4 juni 2009

Uithuwelijking blijft prangend probleem

Boehoe.jpg

AMSTERDAM - De PvdA in stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam wil dat "meisjes" (men bedoelt Marokkaanse en Turkse meiden) voordat zij op zomervakantie gaan voortaan een verklaring kunnen tekenen waarin zij kunnen aangeven niet uitgehuwelijkt te willen worden.

Deelraadslid Bianca Driessen stelt dit voor in navolging van Rotterdam, maakte ze donderdag bekend (stel u voor: in de 21e eeuw moet men hier in het Westen dit soort strategieën ontwikkelen teneinde het hoofd te bieden aan achterlijkheid en misprijzen voor vrouwen).

Meisjes kunnen op school dus een verklaring ondertekenen waarmee ze zich tegen uithuwelijking verzetten. Als ze dan na de zomervakantie niet terugkeren op school, kan de school met de verklaring in de hand de politie inschakelen (alsof er dan iets zou gebeuren? Straffeloosheid is toch nooit ver weg als het over migranten uit islamitische landen gaat?)

Volgens Driessen speelt het probleem van gedwongen huwelijken in alle grote steden (dat weten wij al jàààren). Rotterdam begon onlangs een proef met de getekende verklaring. „Er zijn ons signalen ter ore gekomen dat dit uithuwelijken ook in Amsterdam gebeurt”, aldus het raadslid.

Volgens haar gebeurt uithuwelijking vaak in verborgenheid en is het nauwelijks zichtbaar voor scholen (zichtbaar voor wie het zien wil. Onze multi-culti samenleving munt uit in schijnheilig en medeplichtig stilzwijgen).

„Op deze manier maken we het probleem zichtbaar en bieden we hulp” (beter laat dan nooit, dat is waar).
De partij vraagt volgende week in een motie aan de portefeuillehouder om in samenwerking met de centrale stad te onderzoeken hoe een dergelijk contract zo snel mogelijk ook in De Baarsjes, en bij voorkeur in de hele stad, ingezet kan worden. GroenLinks in het stadsdeel heeft inmiddels haar steun toegezegd (bron De Telegraaf).

Als men deze politiek nu ook in België en bij navolging in heel Eurabia kan instellen, is er misschien een eerste stap gezet naar de bescherming van jonge vrouwen uit islamitische milieus. Niet omdat wij geloven in krachtdadig ingrijpen van de respectievelijke overheden, maar omdat deze aanpak misschien, heel misschien een afschrikkingseffect zou kunnen losmaken. Of is dat te naïef gedacht?


3 opmerkingen:

  1. Obama worst vindt het allemaal toch geen probleem. Hij is de messiah, als hij vindt dat hoofddoekjes moeten kunnen, dan moeten ze kunnen. Inch Allah.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoofddoek of geen hoofddoek, bitches blijven bitches.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Laat die halalmeiden toch trouwen met wie hun ouders wensen. Alleen moet het zo zijn dat huwelijk en samenwonen in het land van herkomst plaatsvinden. Wij hebben al genoeg hoofddoeken, help!!

    BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...