maandag 18 januari 2010

Nieuwe Beweging voor Westerse Waarden...

Wilders_dam.jpg

Vorige week vond in Vlaanderen de oprichting plaats van de a-politieke volksbeweging MOVALOC.

MOVALOC – Motus Valorum Occidentalium – staat voor ‘Beweging voor het Behoud van de Westerse Waarden’ en zet zich in voor het toezicht op het respect voor onze Westerse normen en waarden.

John Vrancken, medeoprichter en unaniem tot voorzitter van de organisatie verkozen, tevens ook woordvoerder van Movaloc: “Wij hebben bewust gekozen voor een a-politieke organisatie en voor een grensoverschrijdende actieradius. Zo is er ook een Franstalige tak in Wallonië in de maak en werden al contacten in het buitenland gelegd."

"De nadruk ligt op het a-politieke karakter van de beweging en, hoewel wij onder onze leden zowat het ganse politieke spectrum terugvinden – zowel links als rechts dus- werd er in ons bestuur vastgelegd dat de leden hun partij-politieke bindingen afleggen wanneer zij bij en voor Movaloc optreden. Movaloc zal zich resoluut inzetten voor en toezien op de naleving van de resoluties van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, zoals die in 1948 algemeen werd aanvaard.”

Movaloc werd opgericht door een aantal vrouwen en mannen, die vanop de leefvloer van de maatschappij een aantal mistoestanden willen aanklagen en dus de apatische houding van onze politici in diverse domeinen niet meer kunnen en willen aanvaarden, politici die onze maatschappij constant blootstellen aan inbreuken op onder andere de vrije meningsuiting en het principe van de gelijkheid tussen man en vrouw. De lekenstaat, die garant staat voor de onvoorwaardelijke scheiding tussen kerk en staat, wordt stilaan verdrongen onder druk van bepaalde godsdienstige overtuigingen (in de eerste plaats de islam uiteraard), die deze scheiding meer en meer in vraag stellen en willen vervangen door een theocratie.

Voorzitter John Vrancken: “Wij zijn ervan overtuigd dat onze politieke beleidsmakers hun verantwoordelijkheid niet of onvoldoende opnemen en willen vanuit een breed draagvlak de druk opvoeren en zorgen dat zij opnieuw rekening gaan houden met de burger. Het schandalige optreden van minister Daerden in de Senaat – waarbij hij de burger in het gezicht uitlacht - is een voorbeeld van minachting van het beleid t.o.v. de kiezer."

"De nog verder uit te bouwen website Movaloc zal hiertoe onze spreekbuis zijn en (al te dikwijls verzwegen) informatie aan het grote publiek verstrekken. Wij zullen ook regelmatig naar buiten treden en acties voeren: zo zal Movaloc op 20 januari aanstaande met een delegatie aanwezig zijn op de betoging voor de bescherming van de vrije meningsuiting vóór het Gerechtshof in Amsterdam, bij het begin van het proces tegen Geert Wilders. Ook hulpacties aan de minderbedeelden in onze maatschappij staan op het programma”, aldus nog Vrancken.

Wij zullen op deze blog regelmatig berichten over de activiteiten van Movaloc, wij juichen alleszins het initiatief toe want het is een signaal dat er beetje bij beetje een weerstand op gang komt tegen de islamisering van onze regionen...

4 opmerkingen:

 1. Aha tof zeg! Benieuwd hoe dat evolueert !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. weer een haatsite misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er staat zo weinig op die site? Under construction?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jazeker, de site staat nog niet op punt, ik vind hier toch te weinig informatie terug hoor.

  BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...