dinsdag 1 februari 2011

Tommeke Naegels gelooft in Sprookjes


EgyptPraying.jpg

«Waar zijn ze nu? Al die intellectuelen die ons normaal iedere dag minstens één keer donderend voorhouden dat "de islam" nooit democratie zal aanvaarden», schrijft Tom Naegels vandaag in De Standaard. Een retorische vraag, uiteraard als uithaal bedoeld naar al degenen die bezorgd zijn over de voortschrijdende islamisering en alle consequenties die dit heeft.

Tom Naegels, Groot Schijver, Filosoof en Apologeet voor de islam gaat er dus - met een big smile - vanuit dat de chaos en revoltes in Noord-Afrika en het Midden-Oosten hun bron vinden in de hunkering van het gewone volk naar een democratisch staatsbestel, een vrije samenleving naar Westers model. En dat wij, de islam-critici, de plank nog maar eens misslaan omdat wij in ons verstard doemdenken een totale islamisering in het vooruitzicht stellen.

Tommeke, Tommeke toch.

De geschiedenis heeft u kennelijk weinig geleerd. De stapel anti-islamlectuur al evenmin.

De Gouden Regel voor naties, verkankerd door de islam, stelt immers dat alleen een strak geleide dictatuur deze doctrine aan de ketting kan houden. Liefst een militair apparaat met een uitgebreid netwerk van informanten, tot in de moskeeën toe.

Hoe politiek incorrect dit ook klinkt, vrije verkiezingen zijn absoluut onwenselijk in "die landen", want niets anders dan een sneltrein richting islamitische dictatuur. Tenzij politieke partijen met een islamitische invalshoek de deelname wordt ontzegd, maar dat wordt natuurlijk als anti-democratisch weggewuifd.

Want zoals de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere stelt in verband met de eventuele opkomst van de Moslimbroeders in Egypte: «Als de EU vrije en eerlijke verkiezingen wil, komt het haar niet toe te dicteren dat we sommige dingen niet willen».

Kan het dwazer? Kan het nog gekker?

Vanackere doet alsof vrije verkiezingen synoniem zijn van democratie. Neenee Vanackere, democratie vergt véél meer input dan het organiseren van vrije verkiezingen. Onder andere het onderschrijven en huldigen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en een maximale Vrijheid van Meningsuiting.

Daartoe moeten partijen die de principes van een vrije, democratische samenleving niet onderschrijven, zonder scrupules worden uitgesloten van deelname aan verkiezingen. In de jaren dertig van vorige eeuw had Duitsland de nazi-partij van Hitler in een cordon sanitaire moeten verstikken. Het zou ons een wereldoorlog en een holocaust hebben bespaard.

Vandaag de dag mogen de dictaturen in de islamitische wereld alleen dan worden opgeheven als er vrije verkiezingen worden gehouden mét uitsluiting van alle partijen die een theocratie of islamitische republiek voorstaan. De EU zag geen graten in Erdogan's AKP, maar ernstige observatoren en Turkije-watchers moeten intussen toegeven dat het land van Atatürk het pad van de islam is ingeslagen en de kloof met het Westen zienderogen breder wordt.

Steven Vanackere, wie gelooft die mens nog? In mei van vorig jaar steunde hij de kandidatuur van Libië om de komende drie jaar een zitje te krijgen in de Mensenrechtenraad, het VN-orgaan dat toezicht houdt op de naleving van de mensenrechtenverdragen. Libië? Het is gelijk het toezicht op de kleuterscholen toevertrouwen aan pedofiele paters.

De volksopstanden in Noord-Afrika en het Midden-Oosten gaan ...door de maag. Ze laaien op uit de wanhoop van een uitgehongerd volk dat eigenlijk alleen maar de armoede wil ontstijgen. Brood op de plank en een beetje menswaardig leven, dàt is wat die mensen willen. De leider die deze wens kan vervullen mag de scepter zwaaien, democraat of geen democraat.

Maar in een door islam verkankerd land is dat meestal een mullah, een imam of een sjeikh.

En in een door islam verkankerd land leiden alle wegen naar Mekka.


12 opmerkingen:

 1. Hadden de Amerikanen de Egyptenaren brood gegeven in plaats van kanonnen, was deze revolte niet aan de orde geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik zie op de televisiebeelden heeeeeeeel veel islam. Ook ik geloof dat Egypte verloren is, het Westen kan de pyrames, de Rode Zee Rivièra, de Sfinx etc op zijn buik schrijven...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In de straten van Caïro loopt het zwart van de niqabs en boerka's. Vrouwen eisen rechten. Wat een paradox. Wat een paradox, op het hilarische af.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die ontwikkeling is een goede zaak voor Israël, het toont aan dat dit kleine land de ENIGE oase van rust en stabiliteit is in de ganse regio, en dat wij te allen prijze achter Israël moeten blijven staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is wat de joodse president erover kwijt wil, en het sluit naadloos met uw stelling, Kafir !

  Peres: Democracy Can Lead to Dictatorship

  The world needs to keep in mind the results of the democratic elections in Gaza that led to the takeover by Hamas, President Shimon Peres told German Chancellor Angela Merkel in a meeting between the two Monday in Jerusalem.

  "Democracy must not begin and end with the elections alone," Peres told his guest. "True democracy actually begins on the day following elections, with the granting of human rights and a concern for citizens' welfare," he explained.

  "If an extremist and dangerous religious dictatorial regime comes to power on the day after elections are held, what good are the democratic elections?" he asked rhetorically.

  "There is a clear attempt to place the Middle East under the extremist and dangerous religious leadership, and Iran is operating behind the scenes to fortify its influence on the region," Peres added. "The problem of Iran and international terror is not an Israeli 'monopoly' but a global problem. Only recently, we were witness to a terror attack in the heart of Moscow, and today, no world capital is immune from a terror attack."

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dan past ook dit bericht in het algemeen plaatje:

  Muslim Brotherhood leader: Prepare for war with Israel

  Mohamed Ghanem, one of the leaders of the Muslim Brotherhood in Egypt, calls Egypt to stop pumping gas to Israel and prepare the Egyptian army for a war with it's [sic] eastern neighbor.

  Speaking with Iranian television station Al-Alam, Mohamed Ghanem blamed Israel for supporting Hosni Mubarak's regime. Ghanem also said that the Egyptian police and army won't be able to stop the Muslim Brotherhood movement....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De islam is de kwaadaardige tegenstander van het Christen-en Jodendom en van alle andere wel vredelievende religies ter wereld. Dat is te zien aan de talloze aanslagen in het M-O en het verre Oosten. De islamitische ideologie,zoals de nazi’s dat ook hadden, is een bedreiging voor de mensheid.Op een dag krijgt ook België,Nederland,....en andere landen in de EU zijn Egyptische moslimrevolutie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is vast geen toeval dat we worden blootgesteld ( in alle westerse landen) aan een bombardement van artikelen als deze.
  We moeten kennelijk overtuigd worden van twee "waarheden" :

  1. De islamisten zitten achter de opstand in Egypte
  2. Voor islamisten moet je bang zijn, heel bang.

  -Het is het argument dat Mubarak al 30 jaar gebruikt om al zijn onderdrukking te rechtvaardigen.
  -Het is het argument dat de VS al 30 jaar hanteren om hun steun aan de dictatoren te rechtvaardigen.
  -Het is het argument dat Israel nodig heeft om de status quo, en haar eigen politiek jegens de Palestijnen te rechtvaardigen.

  Dit bombardement valt natuurlijk in vruchtbare aarde van rechtse racistische en/of anti-islam-stromingen die overal de lelijke kop hebben gestoken, getuige deze blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. " Men moet zich daarbij afvragen: is democratie wel het beste model passende bij de Arabische Mensch? "

  Kennelijk heeft niemand zich ooit gerealiseerd hoe democratisch een stammencultuur is, althans, hoe democratisch dat functioneert in sommige Arabische landen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De islam is tijdelijk, en voor de Moslimbroeders misschien uit tactische overwegingen, op de achtergrond beland. Het voorbeeld van Iran, waar de religieuze component in 1978-’79 deel leek uit te maken van een grotere, revolutionaire coalitie, en waar ayatollah Khomeini eerst gematigde, liberale politici als uithangbord naar voren schoof, maar waar de andere coalitieleden snel werden opgegeten (geëxecuteerd, verbannen of ingelijfd) en uiteindelijk de fundamentalisten de macht monopoliseerden, is bekend in het Midden-Oosten.

  Vraag is of Egyptenaren geleerd hebben uit die geschiedenis en op cruciale momenten verweer durven/kunnen bieden tegen pogingen om religieuze dominantie te installeren.

  De Moslimbroeders scharen zich voor het ogenblik achter de liberaal Mohammed ElBaradei (misschien, zoals Khomeini, op zoek naar een nuttige idioot), maar ze weten dat hun partijapparaat superieur is en dat ze bij vrije verkiezingen een goede kans maken om de grootste partij te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ge krijgt gelijk Kafir, diene Vanackere, de minst bekwame buitenlandminister die we ooit hadden, geeft schoorvoetend zijn blunders toe.

  Dit komt uit de krant van vandaag:

  Onlangs kwam aan het licht dat België de kandidatuur van Libië voor een zitje in de VN-Mensenrechtenraad heeft gesteund. "Het was een kreupele, moeizame beslissing", zegt Vanackere. "Dat hing samen met de kandidaturen van andere landen. Maar als gevolg is het wel zo dat er voor het eerst een kritisch rapport over de mensenrechten in Libië kon verschijnen", zegt de minister. Vanackere geeft toe dat hij nu een "andere beslissing" zou nemen. (belga/dea)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Press Release from UN Watch:
  24 rights groups urge US and EU to confront Libyan massacres in UN Security Council and Human Rights Council

  VN, BEZINT VOORALEER GE BEGINT !

  BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...