zondag 27 februari 2011

In "Democratisch Egypte" branden de Kerken !

Egype_fire.jpg

Waar blijft nu Tommeke Naegels die maar toe hamert op het vredelievend karakter van de islam?

Waar zijn nu de podiumspringers die in naïeve euforie de Arabische revoluties toejuichen als ontspruiten daar democratieën Europese stijl? Waar blijven al die multi-cultifiele linkse rukkers, nu er in die zogenaamde "ontluikende democratieën" KERKEN IN BRAND staan?

Ze zijn onzichtbaar, geven niet thuis. Columns blijven blank, de radio ruist en het sneeuwt op TV.

Toen de "revolutie" begon hield ik mijn hart vast en hoopte dat Mubarak alsnog de rust zou herstellen (zie vorige artikels). Niet omdat Mubarak enig respect zou verdienen, maar omdat het onder die stugge dictator voor niet-moslims nog "relatief veilig" was. Er werd nu en dan weliswaar een Kopt gekeeld, nu en dan een brandje gesticht in een orthodoxe kerk, maar naar maatstaven van het Midden-Oosten was het relatief doenbaar.

De Westerse media wisten intussen geruststellend te melden dat Yusuf al-Qaradawi, de oppersmurf van de Moslimbroederschap, bij zijn terugkeer uit ballingschap op het Tahrir-plein in Caïro verzoenende taal sprak ten aanzien van niet-moslims.

De Moslimbroederschap is volgens de mainstream media dus niet langer zo extreem als de bloggers dat voorstellen. Die "baardmannen" met een bidvlek op het voorhoofd zijn immers tot het besef gekomen dat democratie de enige weg is die Egypte moet kiezen. Is dat soms ook geen verdienste van Sheik Obambi, die vanuit het Witte Huis campagne voert om de islam wereldwijd als een religie van vrede en verdraagzaamheid voor te stellen?

De christenen van Egypte weten wel beter. Als het regime van Mubarak valt, valt ook het doek voor niet-moslims in Egypte, luidt hun levenswijsheid.

Hun gelijk laat niet lang op zich wachten. Daags na de toespraak van al-Qaradawi werd in Assiut een koptische priester met 22 messteken gekeeld onder het roepen van "Allahu Akhbar !!". Vervolgens ging ook het leger, de beschermer van de "democratie nieuwe stijl" tot de actie over: net buiten Caïro beschoot het leger het St. Bishoy-klooster met tanks en lichte artillerie. Terzelfder tijd kwam ook het St. Makarios-klooster nabij Alexandrië onder vuur te liggen, opnieuw was het leger de agressor. Overal te lande neemt de vijandigheid ten overstaan van niet-moslims toe, er wordt gemolestereerd, gekeeld en brand gesticht.

Voor wie niet bekend is met de islamitische modus operandi: het is - volgens de sharia - voor christenen verboden kerken te bouwen in een gebied waar de islam soeverein is. Ook, en hier komt het, is het absoluut verboden herstellings- of renovatiewerken uit te voeren aan niet-islamitische gebedshuizen, dus aan kerken, kloosters, synagogen, hindoe-tempels...

Vernielingen aanbrengen is dus een effectieve techniek om de laatste restanten op te ruimen van andere culturen en religies. In Kosovo bijvoorbeeld zijn vele duizenden kerken en kloosters vernield, eeuwenoude waardevolle gebouwen met een rijke historie zijn in puin gelegd om straks spoorloos te verdwijnen in de nevelen van de tijd. De islam duldt geen andere cultuur, laat staan een andere religie.

De islamisten zijn losgelaten op Egypte, aangestuurd door de Moslimbroederschap. Niet-moslims moeten lopen voor hun leven. De intelligentsia zoekt andere horizonten op, de weinige joden duiken onder de radar. Het land glijdt snel af richting wahabitische dictatuur, zoals we die kennen in Jemen, Gaza of Saudi-Arabië.

Hetzelfde scenario wacht Tunesië en Lybië. Andere landen in het Midden-Oosten zullen volgen.

De Verenigde Naties? De internationale politiek? Het Vaticaan? Westerse media? Ze blijven zienderogen doofstom.

GETUIGENIS OP YOUTUBE
Check hier een onbewerkt video-verslag van bewuste aanval op het klooster van St. Bishoy, afgelopen week: Brutale aanval op Klooster in "democratisch Egypte".

Er zullen de komende dagen nog meer video-getuigenissen komen bovendrijven, en hopelijk beroeren ze straks de wereldopinie en zet die op haar beurt iets in gang, maar wees toch maar niet te hoopvol.


24 opmerkingen:

 1. Dat de islamisten zouden overnemen, daar had ik ook geen sekonde aan getwijfeld hoor.

  Demokratie is een lift naar een eenmalige verkiezingen en daarna valt de duisternis, de eeuwige duisternis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Strijd gewonnen netjes,
  straks als de feestroes wegebt..
  Bijltjesdag??
  Elkanders koppen inbashen???
  Tblijven arabs,
  Die hebben gewoon een dictator nodig:P

  We zullen zien...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is geen '79. Mensen hebben tegenwoordig een bredere blik dankzij zoiets als internet. Weet je trouwens waarom veel mensen ook de kant kiezen van een enge club als de moslimbroederschap? Iets met 30 jaar dictatuur gesteund door het Westen. Daarnaast doet de moslimbroederschap sociale projecten om zieltjes te winnen. Werkt een stuk beter dan enkel dictators steunen en tanks, helikopters en straaljagers geven. Een geo-politiek die op de lange termijn desastreus is. Maar ja, dat heeft iets te maken met vergezichten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kerken in brand? Who cares.

  Moskees in de fik? Ho maar, kan niet. Moord en brand zal uw deel zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De schrijver Tom Naegels, heeft die zijn licht al laten schijnen over de actuele toestand?

  Of zit hij nog in de zwarte school?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe de nieuwe regering er ook uit gaat zien, het leger blijft op de achtergrond de boel bewaken. Hetzelfde leger dat jarenlang goed heeft samengewerkt met Mubarak.Ze hadden dus dezelfde politieke ideeen. Er komen wel maatschappelijke veranderingen, maar die zullen voornamelijk gaan over persoonlijke vrijheden en eerlijke verkiezingen. Maar of het leger zal toestaan dat extremisten de macht grijpen via het democratische proces betwijfel ik. Extremisten zijn altijd uit het leger geweerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Democratie in Egypte?

  Lees dan dit maar eens:

  'De bekende journaliste Lara Logan van de Amerikaanse nieuwszender CBS werd vorige vrijdag (twee weken geleden) aangerand toen ze verslag maakte van de val van de voormalige Egyptische president Hosni Moebarak. Logan volgde de volksvreugde op het Tahrir-plein toen ze door een groep van meer dan 200 mensen afgezonderd werd van haar crew en bodyguards

  'Ze werd omsingeld en werd het slachtoffer van een brutale, langdurende groepsverkrachting, kreeg slagen, totdat ze gered werd door een groep vrouwen en zo'n twintig Egyptische soldaten', luidt het dinsdag in een mededeling van CBS. CNN en BBC maakten helemaal geen melding van het incident, allicht wegens politiek niet correct.

  De journaliste werd gerepatrieerd en herstelt momenteel in een Amerikaans ziekenhuis, aldus CBS.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het regime heeft de touwtjes nog steeds strak in handen.

  Zolang dat een realiteit is zullen de islamisten zich gedeisd houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anathematic Action28 februari 2011 om 23:46

  @Rarara

  'Maar of het leger zal toestaan dat extremisten de macht grijpen via het democratische proces betwijfel ik. Extremisten zijn altijd uit het leger geweerd.'

  We kunnen nog veel gaan beweren dat moslimextremisten zgn. 'officieel' uit legerkringen worden geweerd, maar in de praktijk is daar geen enkel bewijs voor te vinden. Dat is hopeloos naief.

  1) In Pakistan had luitenant-generaal Zia Ul Haq in 1977 de macht overgenomen. En toevallig diende die militaire staatsgreep ertoe om het meer Westers georïenteerd recht te vervangen door de Sharia. En die situatie bestaat nog steeds tot op de dag van vandaag !

  2) De Pakistaanse geheime dienst ISI heeft sinds het moment waarop de Sovjets Afghanistan verlieten, de banden met jihadis alleen maar nauwer aangehaald. Plus, van de ISI wordt ook gezegd dat die organisatie ongrijpbaar is omdat ze een staat vormt in de staat, die hoegenaamd niet aan controle onderhevig is van bovenaf. Het kan bijna niet anders dan dat de Taliban steun geniet vanuit het ISI, die in grote lijnen op de koop toe ook een militaire organisatie blijft ! En bovendien heeft de VSA regelmatig aangestuurd op vervanging van bepaalde hoofden van de dienst, waarvan banden met de Taliban konden worden aangetoond. Dus: als de ISI op dat punt verdeeld lijkt, wie zegt dan dat het hele Pakistaanse leger niet verdeeld is ?

  3) In 1982 komt Mohammed Ershad, luitenant-generaal, via een staatsgreep zonder bloedvergieten aan de macht in Bangladesh. Het eerste dat hij doet is de grondwet amenderen met artikels die de Islam als staatsgodsdienst verklaren. (tot dat moment was staatssecularisme de norm)

  Bon, van je militaire dictators moet je het hebben, zeg ik dan. Maar én moslim én militaire dictator, dat voorspelt al helemaal niets goed voor de mensen die er rechtstreeks mee geconfronteerd worden.

  Sommige mensen denken echt dat die 2 niet kunnen samengaan in de praktijk, maar waar ze dat vandaan hebben, kan ik echt met geen mogelijkheid begrijpen. De geschiedenis bewijst het tegendeel: waarom zou Egypte dan toch weer anders zijn ???

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Anathematic Action

  Sharp analysis, mate !

  ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hans van de Mortel1 maart 2011 om 12:16

  Ja ja, beste mensen. Alles geheel in de lijn van de verwachtingen. Dit is niets nieuws. De achterlijkheid van de islam, de bekrompen culturele leefgewoontes, het met de mantel der haat omgeven islamitische klimaat, het niet aflatende minderwaardigheidscomplex tegenover ONZE kennisbeschaving, het ongehoorde analfabetisme, altijd maar weer dat studeren op westerse scholen en universiteiten - dus afhankelijk zijn van ONZE kennisbeschaving. Christenen en atheïsten hebben zoveel voor op aanhangers van de islam dat dit blijkbaar aanzet tot onvrede en haatgevoelens bij mensen van de leer van sadist Mohammed. Maar wat is nu zo vredelievend, verdraagzaam tolerant aan ONZE kennisbeschaving? Dat is dat iedere moslim zich binnen ONZE kennisbeschaving op zijn gemak mag voelen. Hij mag zelfs moslim blijven en zijn godsdienstwaanzin naar vermogen uitoefenen zonder dat hem een haar gekrenkt wordt. Beter is natuurlijk van je gezonde verstand blijk geven en met je buren, vrienden en colleg's af en toe een biertje gaan drinken. Joden, christenen, hindoes, atheïsten, allemaal weldenkende mensen die weten en begrijpen dat alcohol in het levensproces thuishoort. De enige primitieve volksstammen die vallen onder het regide dictatoriale bewind van de achterlijkheid zijn mohammedanen. De islam verplicht een ieder die zich moslim noemt geen alcohol te drinken. En Mohammed, de koran, de haddiths en nog veel meer islamitische onzin zijn de kenmerken van het existeren van de moslimmens.

  Islam met zijn anderhalf miljard aanhangers van de grootste Arabische psychopaat sadist roverhoofdman aller tijden zal in zijn eigen godsdienstwaanzin verteren tot het stadium van een dorre lege zandwoestijn vol vlooien. Islam is te dom om op zijn eigen benen te kunnen blijven staan. Die blinkt alleen nog uit in eeuwenlange stilstand en achteruitgang. Islam is met handen en voeten gebonden aan ONZE kennisbeschaving die niets met de poppenkast van Mohammed en zijn nutteloze knecht Allah opheeft. Men wil het in Mekkaland alleen niet toegeven. Vandaar het in de fik steken van kerken en vermoorden van andersdenkenden als uiting van islamitische frustratie.

  Wat is er mis met de wil van Allah? Het kan toch niet waar zijn dat de beerput van achterlijkheid die over de islam is uitgestort de wil van Allah is? Maar als dat wel of niet zo is, waarom berusten al die mohammedanen dan niet in vrede en blijdschap? In feite is dit het ultieme bewijs dat islam en zijn aanhangers bestaat uit onmogelijke mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik verdenk links er zelfs van het maar wat goed te vinden dat er kerken afgebrand en Christenen vermoord worden in de moslim broedgebieden. Links en sharia gaan toch prima samen zoals Broeder Leider Khaddafi het opschreef? Bij links vinden ze dat "begrijpelijk" omdat de arme zielige moslimpjes eeuwen lang "onderdrukt" zijn geworden en ze nu eventjes hun hart mogen luchten. Ongeveer zoals een Marokkaan gerechtigd is om te stelen omdat hij "gediscrimineerd" wordt.

  Een half jaar geleden moesten de varkens eraan geloven in Egypte, nu de kerken, straks de christenen zelf. Lekker op vakantie gaan naar Egypte mensen, lekker chillen in het warme zonnetje!

  Nooit van zijn leven krijgen ze mij naar een moslimland. Tenzij als piloot van een B52 misschien.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hans van de Mortel2 maart 2011 om 12:46

  Deel 1. Een paar jaar geleden heb ik al geattendeerd op waar het grote gevaar vandaan zal komen: Egypte! Daar zal een volksmenner in de geest van islamitische godsdienstwaanzinstijl opstaan en à la Hitler de massa tot grote hysterie weten op te zwepen. Het zal net zo gaan als met die wilde varkens in de bijbel. Zij allen zullen de afgrond instormen. Op de universiteit in Caïro studeren intelligente jongens en meisjes. De meesten hebben één probleem, zij net zo knettergek godsdienstwaanzinnig als de nieuwe islamitische Hitler. Yusuf al Qaradawi is de naam. En mocht hij morgen dood gaan, dan staat er wel een andere gek in zijn plaats op. Het volk wil nu eenmaal een leider. De leider die hen in hun diep gewortelde godsdienstwaanzin zal bevestigen.

  Charles Sanders in De Telegraaf van zaterdag 26 februari: Nog maar net terug uit tientallen jaren van ballingschap in Katar liet Yusuf al Qaradawi  er op het Tahrirplein van Caïro geen twijfel over bestaan. Voor een juichende menigte sprak de geestelijk leider van de Moslimbroederschap opruiende woorden. (HvdM: dat doet ons denken aan die andere godsdienstwaanzinnige, de Iraniër Khomeini destijds. Kwan ook terug uit ballingschap)

  Yusuf al Qaradawi eiste opheffing van de Israëlische blokkade van de Gazastrook, schreeuwde "dat het volk de revolutie nimmer meer uit handen mocht geven, dat moslims Jeruzalem moesten bevrijden." De haat spatte uit zijn ogen en zijn mond. De massaal toegestroomde Egyptenaren vonden het allemaal prachtig. Want naast hun vreugde over het einde van het tijdperk-Moebarak werd ook pijnlijk duidelijk dat zij in minstens nog één andere kwestie eensgezind zijn: afkeer van Israël en het vrije Westen.

  Dit is wat ik jaren geleden al eens voorspeld heb. Het gaat hoe dan ook uitkomen! Maar we hoeven niets te vrezen. De islam zal zichzelf uitroeien doordat ze zich onmogelijk maken. Wie niet horen wil zal moeten voelen. De twee grote zware jongens, China en de VS met in hun kielzog India, Australië, Europa, Brazilië, Canada, Japan, Rusland, en alle landen die behoren tot ONZE kennisbeschaving zijn als een olifant tegenover de pinguin die islam voorstelt. Al deze economisch super krachtige landen zullen hun economische standaard op geen enkele voorwaarde prijsgeven aan de achterlijkheid die synoniem staat voor de godsdienstwaanzin bedreven door voornamelijk ongeletterde boeren, burgers en buitenlui en een handvol intellectuelen van de universiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hans van de Mortel2 maart 2011 om 12:46

  Deel 2: Laat ik het simpel psychologisch vanuit de werking van de hersenen analiseren. Islam heeft alles, maar dan ook alles met achterlijkheid te maken. Daar wringt hem de schoen. Dat steekt je als mohammedaan, wanneer je aanhanger bent van een pedofiel proleet profeet super sadist en roverhoofdman die door het vrije Westen unaniem wordt afgewezen. Dan ontstaat een minderwaardigheidscomplex, opgekropte frustratie. Bovendien weten bijna alle moslims heus wel dat er op Jezus niets viel aan te merken. Hij was immers de grote vredesapostel. Iets dat van de psychopaat Mohammed niet gezegd kan worden. Maar daar wil de mohammedaan niets van weten. Sterker nog, voor alle mohammedanen was Mohammed de meest geliefde en vredelievende profeet op aarde. Hoe kom je daarbij vraag je je af. Maar toch is het zo. Over Jezus geen kwaad woord. Wat dan? Alle goddelozen, de christenen, die geloven dat Jezus de zoon van God is, worden door mohammedanen uitgespuugd. Woester kun je ze niet maken. Want moslims zijn nu eenmaal de meest wijze, verstandige en hoogst intelligente mensen op aarde die weten dat er maar één God bestaat. En die God is Allah. En laat die God nou toevallig de Tweede Wereldoorlog over de joden hebben laten neerdalen. Allah heeft zich van de joden afgewend en tot analfabete Arabieren gericht omdat die wel bereid zouden zijn naar Allah te luisteren. De praktijk wijst anders uit. Ik bedoel, Allah redt het niet alleen. De meeste moslims wereldwijd moeten Allah een handje helpen, anders blijft er van hun waanbeeld over de krachtpatserijen van hun geliefde Allahtje niks meer over en zij voelen zich toch al zo belachelijk gemaakt in de wereld. Oei! Daar zitten die moslims dus al decennia lang met een probleem. Dat zelfde geldt overigens ook voor de joden. God liet hen in de steek. En de christenen? Hetzelfde laken een pak. Jezus zou terugkomen. Maar niet heus.
   
  De enige oplossing is het uitroeien van religie. In God geloven mag. Maar dan wel in je eigen god. Meer ook niet.
   
  Hans, de oplosser van knellende vraagstukken die de mensheid parten speelt  

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Breaking news van de gekende site MEMRI, bewijs dat het in Egypte de verkeerde kant op gaat....

  "This is of gigantic importance, MEMRI has pointed out the opening of a Muslim Brotherhood campaign to replace Egypt's current clerical hierarchy with its own people. If that happens...you can imagine. Once Islamists are in place making the "official" decisions on what constitutes proper Islam, an Islamist state cannot be far away."

  U krijgt nog maar eens gelijk Kafir !!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. hitler had ook, netzoals jullie een zieke geest, en heeft ook verloren, gelukkig

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Anoniem hier net boven:

  Wie in de jaren dertig van vorige eeuw durfde te waarschuwen voor de barbarij van het nazisme, werd ook voor spelbreker en zieke geest uitgescholden.

  Wie vandaag de dag waarschuwt voor de barbarij van het islamisme (of islam tout court) wordt ook zieke geest genoemd.

  Wie ventileert dan wel zulke beschuldiging?

  Hetzij ruggengraatloze lemmingen die - het Stockholm-syndroom indachtig - zich al hebben overgegeven aan de islamisten. Hetzij linkse rukkers die een eigen agenda volgen (de islam hierbij als werktuig inzetten) en deze pseudo-religie dus zo lang mogelijk uit de wind willen zetten.

  Ik laat u, anoniem, kiezen bij welke van de twee categorieën u hoort.

  Laat het ons aub weten, het is interessant voor de statistieken.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Anathematic Action4 maart 2011 om 16:02

  Het lijdt volgens mij geen twijfel dat de media in het algemeen verziekt zijn door een soort oppervlakkigheid die rechtstreeks teruggrijpt naar een soort van universalistisch wereldbeeld dat doet terugdenken aan het zgn revolutionaire ethos van mei '68. Het neo-hippie model, zeg maar. Dat kritische zelfreflectie daarbij vervangen wordt door sentimentele wishful thinking is de facto inherent aan het soort van naïviteit dat geen enkel inhoudelijk argument biedt om dat zgn positivistische wereldbeeld mee te staven. En eerder dan de eigen loze beweringen te proberen staven via de realiteit, (wat uiteraard geen mogelijkheid is) moet de mythe van de wereld als één groot moreel Disneyland waar iedereen hand in hand gaat en kwistig de confetti van wederzijds respect en begrip in het rond strooit, in stand worden gehouden omdat er voor die kwezels geen alternatief lijkt te bestaan om zich op welke manier dan ook nuttig te maken, tenzij dan met dat soort larie en apekool.

  Hoezeer onafhankelijke denkers dat gemarchandeer met inhoudsloze begrippenkaders en utopische verwachtingen naar de toekomst toe ook effectief onderuit kunnen halen, het is voor mij zo klaar als een klontje dat die zelfverklaarde intelligentsia van vandaag de dag daar geen oren naar zullen hebben zolang ze zich zullen blijven nestelen in hun kortgebroekte scoutskampmentaliteit. Ik moet geen vertrouwen hebben in dat soort pubertjes-die-het-allemaal-al-beter-weten, en dat alleen al omdat elke veronderstelling die vanuit dat kamp opborrelt, gemakkelijk aan de hand van geschiedenis alleen al volledig onderuit kan worden gehaald. Voor elk stuk opgeblazen lucht dat geponeerd wordt kan wie écht zijn huiswerk maakt makkelijk aantonen dat er geen enkele reden is voor optimisme.

  Het zijn uiteindelijk die mensen die we echt moeten vertrouwen vandaag de dag. Want in realiteit worden we blijkbaar door autisten bestierd, die alleen maar rekening kunnen houden met de parallelle realiteit die zich in de beslotenheid van hun schedel voordoet, en die alleen dáár enige geldigheid heeft, en nergens anders !

  Mei 68 was een revolutie van dommekloten die een establishment van intellectueel gedegenereerde lamzakken heeft gecreëerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @ AA
  ...waarmee je mee helpt onderbouwen dat het "links-liberalisme", dat het dogma van politieke correctheid heeft gebaard, alsook het cultuurrelativisme en bij uitbreiding het multi-culti-evangelie, feitelijk is verworden tot ... religie.

  En net als bij devote religieuzen is het schier, zo niet absoluut onmogelijk een rationeel gesprek te voeren, laat staan ze van hun dwaasheid af te helpen.

  It is an uphill battle AA. Any suggestions?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Anathematic Action5 maart 2011 om 20:01

  Het probleem bestaat eruit dat wij alleen maar een beperkte macht hebben om mensen te overtuigen met redelijke argumenten, en dat maar tot op zekere hoogte. Iedereen die uit eigen beweging naar hier komt en die ergens weet dat er iets niet in de haak is met de islam, maar die toch nog naieve stellingen poneert, kunnen we daarvan afhelpen op een onderbouwde manier.

  Spijtig genoeg kunnen we niet opboksen tegen de anderen, die een hele infrastructuur monopoliseren die perfect in staat is om de grotere lagen van de samenleving te indoctrineren ! En daar zit het probleem: Ik ken genoeg mensen die nu meer dan hun buik vol hebben van PC in de context van immigratiepolitiek, criminaliteit en de zgn zegeningen van de MC. En toch zie ik de laatste tijd iets heel vreemd gebeuren. Als het over Libië, Tunesië en Egypte gaat, dan zie ik veel van die mensen revolteren aan hun tv scherm tegen Moebarak, Ben Ali en Khadaffi alsof ze er zélf rechtstreeks bij betrokken zijn, alsof ze zélf Arabieren zijn. Mijn eigen betrokkenheid bij Arabieren is zo goed als nihil, want ik trek de conclusie dat het geen zin heeft op de zaken vooruit te lopen als je kan vermoeden dat een grote stilzwijgende meerderheid van moslims in die landen er geen graten in ziet om een systeem in te voeren dat continu door imams in een moskee moet worden uitgelegd en dat het algemeen belang al evenmin ten goede komt als de dictaturen van nu. In weerwil van wat een kleine minderheid in die landen voor ogen staat. En dat is de gespleten situatie waar wij tegen moeten opboksen. Terwijl wij zeggen 'Jullie kunnen maar beter zo naief niet zijn, want...' zit het gros van de samenleving in Europa opgescheept met een gespleten houding. Waar we enerzijds voelen dat er stront aan de knikker is met de islam in onze samenleving, waait die bedenking meteen weg wanneer die doctrine ineens van zich laat horen op internationaal niveau in de context van een pseudo-bevrijdingsbeweging. Dan wordt het perspectief ineens helemaal anders ?

  Wat zegt dat ? Vrij eenvoudig dat PC en MC een pervasieve, nefaste invloed hebben juist omdat het een doctrine is die van bovenaf opgelegd wordt als een staatsgodsdienst, en dat de traditionele media daarin een rol spelen. Het wordt van langsom moeilijker mensen op het nationale niveau nog bij de neus te nemen, maar dat neemt niet weg dat het op internationaal niveau nog min of meer wel kan.

  Het enige dat we eigenlijk kunnen doen is de mensen die er toch enig begrip van hebben, toch met de neus op de feiten blijven duwen dat je die 2 niet los van mekaar kan blijven zien. Maar er zijn veel factoren: Hoeveel mensen willen dat nu echt onder ogen zien ? Hoeveel mensen gaan echt nadenken over wat de traditionele media hen elke dag oplepelt ? Hoeveel mensen gaan het op welk moment echt als een probleem ervaren ? Hoeveel mensen beginnen er zelf over na te denken ? En hoeveel daarvan komen zich hier in de discussie mengen ?

  Dat de media de mensen liever dom houdt, is volgens mij toch ook ergens (en ik zeg het niet graag) een kwestie van vraag en aanbod. Sommige mensen willen nooit van alarmisme weten...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Anathematic Action5 maart 2011 om 20:13

  Er zijn geen simpele oplossingen voor. Wat we hier doen is al heel wat, en de mensen die naar hier komen, die zijn al bijna helemaal overtuigd, zullen we maar denken. Echt veel meer kunnen we niet doen, denk ik. Tenzij dan de natuurlijke orde zijn werk laten doen: de verkeerd begrepen geschiedenis zichzelf laten herhalen, want remediëren zit er nog altijd niet in. Daarvoor lijkt de situatie wat betreft links nog steeds niet 'ziek' genoeg te zijn.

  Al wat ik weet en al de feiten die ik kan aanhalen om de onnozelheid van het PC gedachtengoed omver te halen, zal ik erbij blijven sleuren, zolang ik denk daar mensen mee te kunnen overtuigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @ AA

  Knappe comment, well done mate.

  Ik heb mijn repliek, of laat mij het eerder aanvulling noemen, neergepend in een nieuwe blogpost, die komt er morgen aan...

  Laat ons met de kin vooruit blijven vechten voor een vrije samenleving! Roma Victor!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Uit de krant van 9 maart, het vermoorden van christenen of niet-moslims gaat rustig verder...

  , In de Egyptische hoofdstad Caïro zouden dinsdagavond bij confrontaties met moslims zes koptische christenen gedood zijn. Dat heeft een priester uit de wijk waar de onlusten zich voordeden woensdagochtend gezegd. Er vielen ook minstens 45 gewonden.,

  BeantwoordenVerwijderen
 24. 77% van de Egyptenaren kiest voor behoud van de sharia in hun grondwet. DAt is de uitslag van de voorbije volksraadpleging.

  Daarmee haalt de Moslimbroederschap zijn slag thuis.

  Elbaradei, Moussa en de kopten stemden uiteraard tegen, tevergeefs.

  Wie er nu nog aan twijfelt dat Egypte de kant van de extreme islam op gaat, is ofwel dwaas ofwel van slechte wil.

  BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...