maandag 7 december 2009

Sharia, ook bij u in de buurt...

HonourCrimes.jpg

In tal van Westerse media wordt met verbazing melding gemaakt van het feit dat in Spanje onlangs een vrouw ei zo na ter dood werd gebracht nadat ze werd veroordeeld voor vermeend overspel door... een sharia-rechtbank.

Een sharia-rechtbank? In Spanje? Daar had de "progressieve" (lees politiek correcte) pers nog niet van gehoord. Voor deze nieuwskneders is het bericht te buitensporig om waar te zijn, "té gaga" voor ons voorstellingsvermogen en daarom vast wel een hoogst uitzonderlijk incidentje dat ons geruststelt dat Eurabia gevrijwaard is van praktijken uit het kookbook van achterlijke woestijnculturen.

Hoe imbeciel kunnen ze zijn?

Maar laat ons eerst de feiten eens overschouwen, voor wie ze gemist heeft: de Catalaanse politie heeft afgelopen week negen mannen van Maghrebijnse afkomst (lees: Marokkanen) gearresteerd die uit naam van een islamitische rechtbank (lees: sharia-rechtbank) een vrouw wilden executeren (lees: honour crime) omdat ze overspel zou hebben gepleegd. De familieleden van haar echtgenoot beweerden dat ze de vrouw met een andere man op straat hadden gezien.

U leest dit goed: iemand uit de familie heeft bewuste mevrouw met een man zien praten op straat en daaruit geconcludeerd dat ze overspel pleegt, dat ze de familie-eer (wat dat ook mag zijn) in gevaar brengt.

De vrouw, die op een verlaten boerderij was opgesloten, kon ontsnappen dankzij de onachtzaamheid van haar bewaker en liep naar de politie. De politie viel daarop in enkele huizen in de dorpen Reus en Vall binnen en pakte negen Marokkanen op. Zij worden beschuldigd van illegale detentie met de bedoeling een persoon ter dood te veroordelen en te executeren. Het voorval dateert van vorige maand, maar het is pas aan het licht gekomen nadat een bron bij de politie een lokale Spaanse krant had ingelicht.

Ja, dit bericht werd enkele weken lang verzwegen, onder de mat geveegd. En ei zo na zou het verhaal helemaal in de vergetelheid zijn geraakt, ware er niet "een bron" die het onrecht niet langer kon aanzien.

De verdachten behoren, volgens de Spaanse media, tot de salafistische strekking. Die ultraconservatieve stroming in de islam zou in de provincie Tarragona veel aanhangers tellen, maar het was de overheid tot nog toe niet bekend dat ze een eigen rechtbank heeft die volgens de regels van de sharia recht spreekt. Deze rechtbanken, die zich baseren op de Koran, bestaan in landen als Saudi-Arabië, Iran en Nigeria. Daar wordt overspel bestraft met de doodstraf door steniging.

Salafisten? Ultraconservatieve stroming? Opnieuw poogt men hier een "uitzonderlijke situatie" te creëren. Een uitzondering waaraan verder geen belang hoeft gehecht. Huh? Mogen wij de pers eraan herinneren dat recent onderzoek in Londen aan het licht bracht dat maar liefst 40% van alle moslim de sharia een warm hart toedraagt (gewone moslims notabene, zoals zij die tegenwoordig al onze steden, dorpen en gehuchten bevolken)...

Anders gezegd, het gros van de islamieten in West-Europa vindt het best wel okay dat ons rechtssysteem wordt vervangen door de sharia, die barbarij uit het Oosten.

Dat verlangen naar de sharia wordt trouwens bevestigd door de Spaanse overheid: de Catalaanse politie is tot de vaststelling gekomen dat de rechtspraak van de sharia-rechtbank in Tarragona op de steun van vele moslims kon rekenen. Jazeker, dat is de realiteit te velde. Maar pers en politiek zitten te hoog in ivoren torens om er zich van bewust te zijn, als ze dat al zouden willen.

Intussen in België. Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) werkt aan maatregelen tegen politiek en religieus extremisme dat gewelddadige vormen aanneemt...

Heeft Turtelboom het licht gezien? Gaan we eindelijk maatregelen krijgen tegen de voortschrijdende islamisering met die barbaarse sharia in het kielzog? Te vroeg gejuicht: Turtelboom keek over de grens, waar al langer aan preventie tegen radicalisering wordt gedaan. Daar zag ze hoe imamcursussen worden georganiseerd, zoals in Spanje. ‘En dat is goed zo, want op het ogenblik dat de radicalisering optreedt, is het eigenlijk al te laat.'

Maar mensen toch. Al die geldverslindende projecten hebben aangetoond dat ze helemaal geen nut hebben, getuige het voorbeeld van de ontvoerde en veroordeelde vrouw in dit artikel, een sharia-exces dat in de moslimgemeenschap op grote bijval kon rekenen...

Turtelboom steunt zich hiervoor op een rapport van de antiterreurcel OCAD, het Orgaan voor de Coördinatie en de analyse van de dreigingen. Dat identificeerde het gevaar en ziet het uit politieke hoek komen: van extreem-linkse of extreem-rechtse groupuscules met een voorliefde voor geweld. Maar het wijst ook de islamisering en militante dierenactivisten als potentieel risico aan. Het is wel niet de bedoeling om die groepjes op te doeken, hoogstens om in te grijpen op het moment van radicalisering.

Hallo?! Het grote gevaar komt van extreem-linkse of extreem-rechtse groupuscules? Niet in eerste instantie van jihadi's, home grown of uit den vreemde? En het is niet de bedoeling om die "groepjes" op te doeken, hooguit in te grijpen als het te laat is?...

Beste landgenoten, read my lips: you - are - on - your - own!

Als de veiligheidsdiensten en de overheid nu nog steeds niet door hebben uit welke hoek het gevaar komt, kunnen we maar best meteen concluderen dat wij - u en ik - er alleen voor staan. Iemand enige suggesties?

(archieffoto: slachtoffer van een "honour crime")

9 opmerkingen:

 1. Hoe ziet dit mens eruit zeg! Afgeklopt? Of een slachtoffer van steniging?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Afgeslagen zeker? Na een steniging blijft er niets meer over van dat hoofd, peins ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aux armes, citoyens,
  Formez vos bataillons,,
  Marchons, marchons !
  Qu'un sang impur
  Abreuve nos sillons !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De overheden steken nog altijd de kop in het zand. Politieke groeperingen die geweld zouden gebruiken? Wat een bullshit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bernadette de Wit8 december 2009 om 15:03

  De Haagse Hogeschool krijgt dit jaar geen kerstboom. Volgens de directie van de 20.000 leerlingen tellende hbo-instelling past een boom niet langer in het 'internationale karakter en de diversiteit' van de school. Vanmorgen op de radio: een conducteur van net GVB mag geen kruisje meer dragen omdat dit de moslims ontrieft. Het gaat steeds verder. Hurra, wir kapitulieren! schreef Henryk Broder in 2006. Ondertitel van zijn boek : Von der Lust am Einknicken. Dit schoolbestuur buigt het hoofd voor de islam.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. de ere-moorden in het Verenigd Koninkrijk gepleegd door moslims zijn gestegen met maar liefst 40% ...

  Ik zou de cijfers voor de rest van Europa eens willen zien, ik peins dat we zouden schrikken !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Misschien had die madam op de foto teveel make up op? Is haram weet je wel.

  http://www.jihadwatch.org/2009/12/makeup-is-against-islam.html

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ibrahim Wijbenga9 december 2009 om 08:57

  het proces van Wilders zal een mijlpaal zijn, ten voordele of ten nadele van de islamisering of de weerstand ertegen. Als het verkeerd uitpakt voor de vrijheid van meningsuiting zal niets of niemand kunnen verhinderen dat de sharia in Nederland voet aan de grond krijgt zonder tegenwerking van de overheid. Wie het er voor over heeft begeeft zich 20 januari naar het gerechtshof om deel te nemen aan de betoging die GW heeft aangekondigd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De demonstratie waartoe Wilders oproept vindt plaats op 20 januari om 9 uur aan de rechtbank aan de Pamassusweg te Amsterdam.

  Allen daarheen !!

  BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...