woensdag 9 december 2009

Debat wenselijk over "Moskee en Staat"...

Moskee.jpg

In België laait de discussie over de scheiding tussen Kerk en Staat weer op.

Omdat de politieke correctheid speelt, dreigt de uitkomst helemaal van den zotte te worden. Zo zouden zelfs kruisbeelden aan de ingang van een kerkhof niet langer worden getolereerd, of een burgemeester niet langer een processie mogen bijwonen of een minister niet langer naar een viering kunnen gaan rond de heiligverklaring van pater Damiaan...

We zijn ver afgedwaald. Als de politieke correctheid niet zou spelen, en we de dingen bij naam konden noemen, zou de oplossing voor het probeem in handbereik liggen.

Bron van alle ergernis is de voortschrijdende islamisering en de druk vanuit die gemeenschap om de islam te nestelen en verstrengelen in onze samenleving: hoofddoekjes op school en in openbare ruimten; moskeeën met minaretten die boven het hoogste gebouw in de omgeving uitsteken; aparte zwem-uren voor moslima's; geen gym voor moslima's op school; geen lessen biologie; halal-voeding op school en in andere openbare diensten; het islamitisch huwelijk en scheiding (volgens de sharia) buiten de supervisie van de staat om; de roep om islamitische feestdagen; het voorzien van bidruimten en aparte wasplaatsen voor moslims op de werkvloer en school; moslims die zich in groeiende mate gekrenkt voelen door onschuldige Westerse symbolen en voorwerpen (kruisbeelden, Sinterklaas, Kerstmis, spaarvarkentjes, reclameposters voor lingerie...), etetera etcetera etcetera.

Kortom, wij willen de islamisering met zijn inherente intolerantie afblokken en terugschroeven, maar we durven dat niet publiekelijk toe te geven, dus gaan we regels, decreten en wetten inzetten die misschien dezelfde uitkomst opleveren maar onderweg een heleboel "collateral damage" aanrichten waar andere religieuze strekkingen die harmonieus in onze samenleving functioneren en geen overlast veroorzaken het slachtoffer van worden, denk in de eerste plaats aan katholieken en onze christelijke erfenis, maar ook aan orthodoxe joden, Sikhs, hindoes...

Het zijn Philippe Mahoux (PS), Christine Defraigne (MR), Paul Wille (Open VLD), Josy Dubié (Ecolo), Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) en Olga Zrihen (PS) die met hun wetsvoorstel de discussie over het principe op de agenda plaatsten.

De discussie over de scheiding tussen Kerk en Staat zal morgen ongetwijfeld voor verbaal vuurwerk zorgen in de Senaat.

CD&V-senator Pol Van Den Driessche ziet het voorstel in elk geval niet zitten. ‘Ik viel bijna van mijn stoel toen ik de tekst las', zegt de CD&V'er. ‘Ik dacht dat deze discussie al in de negentiende eeuw was gevoerd.'

Dat is ook zo, maar vandaag de dag dringt zich het debat "Scheiding tussen Moskee en Staat" op en dat is toch een andere discussie.

Omdat wij façades moeten neerhalen: de islam is geen godsdienst tout court maar een uitgebreide set van leefregels en voorschriften die het leven van elke dag beïnvloeden, dus een politieke doctrine. De moskee is geen kerk maar een verzamelplaats om zich voornoemde doctrine eigen te maken en tevens een plek om onderworpenheid aan een godsfiguur te affirmeren. De imam is geen priester maar tegelijk politicus (die 's vrijdags speecht), lobbyist, gemeenschapsleider, sharia-rechter en ja ook de persoon die het gebed voorgaat etc.

De Raad van State had alvast heel wat opmerkingen. Het federale parlement kan zich bijvoorbeeld niet uitspreken over een hoofddoekenverbod voor leraars en onderwijzers omdat die in dienst zijn van de gemeenschappen. Nogal wiedes.

De Raad vraagt zich ook af of ‘het zeer algemene toepassingsgebied' van het hoofddoekenverbod wel te rijmen valt met de rechtspraak van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

Ja, het addertje in het gras. De elites van Eurabia, bij monde van de Raad van Europa, zouden maar al te graag de katholieke kerk de finale genadeslag toedienen, maar de islam een strobreed in de weg leggen? Ho maar.

5 opmerkingen:

 1. LOL !! Ook Nederland is toe aan zulk detat, getuige dit bericht:

  Tramconducteur Mickel Aziz (een christen van Egyptische komaf) heeft een kort geding aangespannen tegen GVB, zijn werkgever, omdat hij geen gouden kruis op zijn kleding mag dragen. Aziz voelt zich gediscrimineerd omdat zijn moslimcollega's wel een hoofddoek mogen dragen. GVB bestrijdt dat. Een kruisje dragen is wel degelijk toegestaan, volgens het bedrijf, zij het onder de kleding.

  Het standpunt van de tramconducteur lijkt ingegeven door zijn stellige overtuiging dat de islam een gevaarlijk geloof is, betoogde GVB maandag bij het kort geding. ''Aziz verkondigde dit regelmatig onder werktijd.'' Islamitische medewerksters mogen wel een hoofddoek dragen, maar dat is omdat er geen alternatief bestaat voor het voorschrift uit de Koran om het haar te bedekken.

  VVD-raadslid Robert Flos wil dat voor alle GVB-medewerkers alle religieuze symbolen moeten worden toegestaan óf verboden, ook de hoofddoek (bron: HET PAROOL)

  Met de islam zijn we in deze regionen nog niet klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. U heeft gelijk Kafir, wij moeten erop blijven hameren DAT DE ISLAM GEEN GODSDIENST IS MAAR EEN POLITIEK CONCEPT EN BIJGEVOLG NIET ONDER DE WETGEVING VAN RELIGIEUZE VRIJHEID VALT, althans niet integraal. Dit impliceert dat er voor de islam ANDERE REGELS kunnen gelden dan voor het katholicisme, hindoeïsme, judaïsme...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lees het hele blog, pretty good

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doe maar meteen ook een "scheiding tussen moskee en stadion" !! Dat marokkaantje van Anderlecht staat voor de match op de middenstip te bidden voor allah en de scheids wacht tot het gebed is afgelopen??? Dit is toch een brug of twee te ver ? Propaganda voor de islam in een stadion? MOET PER DIRECT WORDEN AFGESCHAFT !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. “De Europeanen zijn ziek. Wij hebben het medicijn. Heel Europa wordt islamitisch. Wij zullen Rome veroveren. Jullie vormen het nieuwe leger.”
   (Turkse premier en leider van Milli Gorus, Necmettin ERBAKAN, Arnhem 2002)
  1- Milli Görüs via gemeente Amsterdam wilt een megamoskee, genaamd “Westermoskee”, bouwen.
  2- Er komt een grote moskee van Milli Gorus in Arnhem met een minaret van 25 meter.
  3- De Rotterdamse wethouder Hamit Karakus (een infiltrant) (PvdA) eist wel dat het gebouw voor 1 oktober afgebouwd is en dat er voldoende financiële middelen zijn. Het islamitische “gebedshuis” moet een koepel van 25 meter en minaretten van vijftig meter hoog krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...