maandag 4 oktober 2010

Politiek Proces Wilders van wal

ProcesWilders.jpg

AMSTERDAM. Vandaag is het politiek proces tegen de Vrijheid van Meningsuiting (lees: de waarheid vertellen) gestart in Amsterdam, de hoofdstad van gidsland Nederland.

De links-liberale elites zullen hier alles in het werk stellen om Geert Wilders, boegbeeld van "free speech under pressure", te veroordelen en weg te zetten als een islam-vijandelijke racist die net als Barbertje zal hangen om de vrije wereld duidelijk te maken dat de islam een bevoorrechte plaats zal krijgen in onze beschaafde wereld en dat wij ons daar best al naar beginnen schikken en gedragen.

Dat de links-liberale elites een vinger in de pap hebben, mocht snel blijken uit de opmerkingen van Jan Moors, de voorzitter van de rechtbank. Die vond dat Wilders, zoals het in de media al meermaals is omschreven, weliswaar ideeën durft te poneren maar vervolgens te laf is om in debat te gaan.

Niet letterlijk in deze bewoordingen, maar het kwam hier op neer: ik ben het uiteraard met de media eens en wat u ook vertelt of weerlegt, u zal straks conform de teneur in de pers worden veroordeeld voor haatzaaierij. Dit proces voeren we op voor de show en dan kunnen we het echt niet hebben dat u zich beroept op uw zwijgrecht. Zoiets.

De reactie vanop de Wilders-bench was niet mals: advocaat Bram Moszkowicz heeft kort nadien de behandelende strafkamer van de rechtbank gewraakt wegens het wekken van de schijn van partijdigheid.

Moszkowicz zei dat het geen pas geeft dat Moors er een duiding aan geeft dat Wilders zich beroept op zijn zwijgrecht. Dat is een elementair recht, aldus de raadsman. Hij zei het verzoek tot wraking ''à contre coeur'' te doen. Hij wees erop dat Wilders al te maken heeft met een beschikking van het gerechtshof ''die op een veroordeling lijkt''.

De strafvervolging van Wilders is tot stand gekomen na een bevel daartoe van het hof in een speciale beklagprocedure. Het Openbaar Ministerie had de zaak tegen Wilders aanvankelijk geseponeerd. Een aantal aangevers wendde zich in die speciale procedure tot het hof om Wilders alsnog voor de rechter te krijgen en met succes.

Wilders beroept zich op zijn zwijgrecht op advies van Moszkowicz. Een verdachte in het Nederlandse strafproces heeft het recht om te zwijgen, omdat niemand gehouden is mee te werken aan zijn eigen veroordeling.

Morgen het vervolg van deze "kroniek van een aangekondigde a-politieke afrekening wegens te politiek incorrect"...

12 opmerkingen:

 1. ze zullen hem niet temmen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms geloof je je eigen ogen niet. Zojuist las ik een kritiekloos interview van NRC Handelsblad met René Danen, ‘zelfstandig communicatie- en organisatieadviseur’ en vooral voorzitter van Nederland Bekent Kleur (NBK). Deze club werkt nauw samen met de extreemlinkse en antidemocratische Internationale Socialisten, maar daarvan blijven de NRC-lezers onkundig.

  In het vraaggesprek (2 oktober 2010, helaas niet online) stelt Danen dat Wilders nog niet hard genoeg is aangepakt door justitie. “Danen vindt dat het OM (openbaar ministerie) het tot nu heeft laten afweten als aanklager”, schrijft de krant. Daarna volgt een zeer alarmerende en onweersproken uitspraak van Danen. “Een strafrechtelijk onderzoek tegen Wilders is er feitelijk nooit geweest. Hij is niet verhoord en er is geen huiszoeking gedaan.”

  U leest het goed. De voorzitter van de nationale gedachtepolitie betreurt het dat een Nederlands parlementslid geen ‘Nekschot-behandeling’ heeft ondergaan, dat hij niet is verhoord en dat er geen huiszoeking bij hem is gepleegd, zoals je zou kunnen verwachten in de door Danens vrienden nagestreefde heilstaat.

  Opnieuw doet hij zijn bijnaam ‘Stasi-Danen’ alle eer aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als Wilders toch wordt veroordeeld staat Nederland op zijn kop, reken maar. Ik denk dat er dit keer doden gaan vallen. De mensen zijn die slappe politici hartstikke beu !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, beste Kafir,
  Dus jij vindt dat je blonde leidertje volop in debat gaat in plaats van maar wat te roepen in de wetenschap dat zijn kreten jouw onderbuik in beweging zetten en intussen op elke vorm van kritiek te reageren met onbehouwen scheldkanonnades?
  En wat bedoel je precies met "links-liberale elite"? Het onzalige pact van PvdA en VVD? Daar zullen Rutte en Cohen van opkijken!
  Je noemt de reactie van Wilders "niet mals". Ik noem haar volstrekt voorspelbaar. Moskowicz zou deze taktiek hebben gevolgd, ongeacht wat de rechtbank te berde bracht.
  Overigens vind ik zelf deze hele rechtszaak ook geen goed idee. Het levert het Venlose minkukel aan wiens lippen jij zo kritiekloos hangt, alleen maar weer gratis publiciteit op. En de kans op een veroordeling is met het oog op de Nederlandse wetgeving en juridische precedenten zeer gering.
  Nog iets: het zwijgrecht is bestemd voor criminelen die niet kunnen worden verplicht om te getuigen dat ze iemand vermoord of bestolen hebben. Niet zozeer voor mensen die menen dat hun `vrijheid van meningsuiting` in het geding is. Die zouden juist blij moeten zijn dat ze hun standpunt in het openbaar voor de rechtbank mogen verdedigen. Maar klaarblijkelijk rekent je fuehrer zich, allicht op advies van zijn boevenadvocaat, tot de misdadigerscategorie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Papa Yabo
  Om te beginnen wil ik onderstrepen dat Wilders, wat men ook van hem vindt, een volbloed democraat is, iets wat we van de links-liberale elites helaas niet (meer) kunnen zeggen.

  Dat ik kritiekloos zou zijn is niet correct. Ik heb in deze blog al gesteld dat Wilders niet van onbehouwen, ja domme uitlatingen gespeend is. Zijn "verbied de koran" en "voer de kopvoddentaks in" zijn ideeën die in onze beschaafde wereld niet thuishoren, om maar twee frappante voorbeelden te geven.

  Wat links-liberale elites zijn? Dat zijn policiti van het slag Tony Blair. Een façade van sociale bewogenheid, een pit van bikkelhard misprijzen voor de gewone blanke werkmens. Politici ook die een pact hebben gesloten met de duivel (lees: de islamo-fascisten, die door hen als wapen worden ingezet op het pad naar een wereldregering, de godendrank communisme in een nieuw wijnvat).

  Ik ben het met u eens dat deze rechtszaak niet had mogen doorgaan. Er zullen alleen verliezers zijn. De vrijheid van meningsuiting, de judeo-christelijke beschaving (de grootste die deze wereld rijk is), de Hollandse faam als gidsland en dies meer.

  Wat Moscowitz betreft, die doet gewoon zijn werk als topadvokaat. De inhoud en de stellingen van Wilders zullen hem worst wezen, Moscowitz wil op basis van techniciteiten zijn slag binnen halen. En gelijk heeft ie. Justitie is blind, dus je gelijk willen halen met argumenten is met vuur spelen.

  Ik groet u.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Best Kafir,
  De gedachte dat Wilders een "volbloeddemocraat" is, berust vrees ik op een vergissing. De man speelt een gevaarlijk, polariserend spel dat de hele samenleving in gevaar brengt. Zijn agressieve benadering van iedereen die het waagt er andere ideeën op na te houden dan die van hemzelf, is een teken aan de wand. Een volbloed-democraat kan afwijkende meningen verdragen.
  Tony Blair is niets meer dan een Engelse Wim Kok, een slappe verrader van het socialistische gedachtegoed die onmogelijk als "links" omschreven kan worden. Zie mijn blog over de zogenaamde "Linkse Kerk".
  De "judeo-christelijke beschaving" kan ook nauwelijks omschreven worden als de grootste die deze wereld rijk is. Het westerse democratische systeem, waar U het vermoedelijk over heeft, kon pas ontstaan toen westerse denkers hun religieuze achtergrond achter zich wisten te laten.
  Als beschaafd mens kun je beschaving slechts bevorderen door een beschaafd voorbeeld te geven. Daar kan men Wilders onmogelijk van beschuldigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. " De man speelt een gevaarlijk, polariserend spel dat de hele samenleving in gevaar brengt."

  Fout! Het is de islam die onze samenleving in gevaar brengt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Speech Geert Wilders Berlijn (Engels)

  http://www.pvv.nl/index.php/component/content/article/36-geert-wilders/3586-speech-geert-wilders-berlijn.html

  Wilders addressed Germany's peculiar form of self-hatred; he encouraged the Germans to be proud of their heritage:

  A Germany full of mosques and veiled women is no longer the Germany of Goethe, Schiller and Heine, Bach and Mendelssohn. It will be a loss to us all. It is important that you cherish and preserve your roots as a nation. Otherwise you will not be able to safeguard your identity; you will be abolished as a people, and you will lose your freedom. And the rest of Europe will lose its freedom with you.
  --
  I wish that we had prominent political figures who would stand up and speak the truth clearly and cogently as Wilders did in this speech. He reveals the Left's hideous game of shaming the West in order to destroy its self-protecting instincts. To muster the energy to defend his society, a man must first believe that it is worth saving.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wel,we hebben weer nederland op zijn smalst!
  Durven ze geen kretiek te doen op een"ex"kolonie""-Indonesie?
  Daar blijven ze met hun werkelijke haat kampagnies niet bij woorden,branden kerken af,desnoods van andere Islamitische Secten moskeen,durven ze kretiek te oefenen via hun "president'SBY op de USA over de kretiek en weigeren om een Islamitisch Centrum te bouwen op 100 meter afstand van Ground Zero in N.Y,vergeten ze hier in Indonesie dat er een constitutie bestaat en slaan vrouwen in naam van de godsdienst in het openbaar in Atjeh,moorden in papua en de Ambasdeur maar zoete broodjes bakken!
  De Moslem kunnen de Sahara of de Arabische woestijn beter bewerken en "kolonizeren!"
  Wijsneus

  BeantwoordenVerwijderen
 10. "Zijn "verbied de koran" en "voer de kopvoddentaks in" zijn ideeën die in onze beschaafde wereld niet thuishoren, om maar twee frappante voorbeelden te geven."
  --
  Daar knelt het schoentje natuurlijk en daarom gaf hij meteen te kennen dat hij zou gebruik maken van zijn recht tot zwijgen. Immers, indien hij deze woorden zou herhalen, kan hij het proces verliezen. Zou hij anderzijds deze uitlatingen niet DURVEN herhalen, dan zou dit allicht overkomen als een capitulatie, als een teken dat hij inbindt!
  Dit brengt mij er toe mijn eigen ervaring even in herinnering te brengen.
  In het formuleren van mijn kritiek t.a.v. de islam heb ik me in het verleden steeds beperkt tot lezersbrieven in de media en e-mails gericht aan het kabinet van de eerste minister Guy Verhofstadt omdat die zijn oorspronkelijk kritisch standpunt t.a.v. de islam, sinds hij aan de macht was gekomen, had laten varen.

  Om een "racisme-proces" te vermijden, heb ik me als modale burger er steeds van weerhouden om in die berichten ongezouten mijn mening te ventileren en er steeds over gewaakt om me voorzichtig uit te drukken in de formulering van mijn critiek, maar tussen de regels in kon men wel scherpere commentaren ontwaren die een "racisme-proces" voor gevolg had kunnen hebben! Verhofstadt verweet me dat ik een "loopgravenoorlog voerde."

  De e-mails gericht aan het kabinet van de eerste minister Guy Verhofstadt hebben wel kwaad bloed gezet en gedurende meerdere jaren werd ik onder druk gezet (door stalking en mobbing) met de bedoeling om me uit mijn hol uit te roken en me er toe te overhalen toch publiekelijk onomwonden te zeggen wat ik "tussen de regels" te verstaan had gegeven. Ik heb aan deze druk weerstaan en steeds geweigerd daar aan toe te geven.
  Ik moest een gevoel van onmacht krijgen, omdat ik de situatie niet meer in de hand had. De acties moesten me niet enkel intimideren, maar me ook isoleren. Personen in mijn sociale omgeving moesten er ook last van krijgen. Ik heb aan deze druk weerstaan en steeds geweigerd daar aan toe te geven. Het gevolg was, dat ik enkele maanden vóór het einde van de legislatuur(!) van Verhofstadt voor zes maanden werd gecolloceerd. Op de muur van de kamer was met een rode viltstift, het opschrift "everybody hates you" aangebracht...
  Sinds deze gebeurtenisen lijd ik aan een soort 'Persistent aura without infarction'. T.t.z , ik ondervind vreemde sensaties in het hoofd en ik heb last van gezichtsstoornissen. Bv, indien ik naar teletext kijk, verschijnen er altijd a.h.w. notebalken binnen mijn gezichtsveld. Indien ik dan naar de muur kijk, worden die daar op geprojecteerd. Nu en dan wordt ik opgeschrikt door een blauwe lichtflits in de lucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gilbert de Bruycker5 oktober 2010 om 20:48

  Gilbert De Bruycker has sent you a link to a blog:

  The new Justice Minister who will be overseeing the prosecution, the aim of which is to put Wilders in jail, will be a member of the government that couldn't exist without Wilders's support.

  Blog: Gates of Vienna
  Post: The Wilders Trial: Day 1
  Link: http://gatesofvienna.blogspot.com/2010/10/wilders-trial-day-1.html

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Bruce Graeme

  Langdurige, chronische stress kan inderdaad ook rare dingen doen met een mens. Zo weet ik zelf dat je letterlijk ziek kan worden van depressie door langdurige ingehouden frustraties. Problemen krijgen met je schildklier bijvoorbeeld, waardoor je effectief een auto-immuun ziekte kan krijgen op lange termijn. Ik heb net eens wat gelezen over wat je daar schrijft en er is geen duidelijke oorzaak voor. Het enige dat ik wel weet, is dat iedereen op dat vlak anders in mekaar steekt, en dat hetzelfde probleem zichzelf vaak op andere manieren manifesteert, afhankelijk van de persoon. Je hebt er ook die echt acute hallucinaties ervan krijgen, enz.

  Ik hoop in elk geval voor jou dat er iets op gevonden wordt op termijn. Bij deze veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...