zaterdag 25 juli 2009

Moslims willen geen Westerse imams...

PedoMullah.jpg

Om radicalisering tegen te gaan en integratie onder moslims te bevorderen, heeft het kabinet in Nederland jaren geleden de wens geuit af te willen van de uit het buitenland gehaalde imams.

Daartoe zijn indertijd aan verschillende hogescholen en universiteiten imam-opleidingen gestart en zijn de eerste imams intussen afgestudeerd.

Maar deze imams met een Nederlands diploma zullen niet zomaar worden aangesteld door een moskeebestuur, blijkt nu, want 'het conservatisme van de eerste generatie, die in het verleden blijft hangen, werkt belemmerend,' zegt Driss El Boujouffi van de Unie van Marokkaanse moslimorganisaties in Nederland (Ummon).

De in Nederland duur opgeleide 'polder-imam', die geen radicale ideeën zou koesteren en goed Nederlands spreekt, zal dus in Hollandse moskeeën niet aan de bak komen, simpelweg omdat de oudere moskeebezoekers te conservatief zijn en liever een achterlijke berber of anatool op de kansel zien?

Ja, zo is het. De vijf imams die op kosten van de gemeenschap zijn opgeleid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, werken nu voor de overheid en niet voor een moskee: ze zijn geestelijk verzorger in een gevangenis of in het leger. Eigenlijk was dat niet de bedoeling, maar men ziet nu met lede ogen aan dat de afgestudeerde imams waarschijnlijk niet kunnen rekenen op een aanstelling in een moskee, wegens ongewenst.

O Nederland, o Nederland, wie niet luisteren wil moet voelen. Het is tot in den treure toe gezegd en herhaald dat praktiserende islamieten niet geïnteresseerd zijn in integratie - of wat wij daaronder verstaan - en niet warm lopen voor een harmonieuze deelname aan ons maatschappelijk leven. Omdat dat niet de redenen zijn waarom ze hier onder ons vertoeven. Waarom willen de links-liberale elites die het beleid uitmaken deze boodschap niet oppikken?

1 opmerking:

  1. Wat bewijst dat nog maar eens? Ja, ze zeggen neen. Geen integratie. De vlaming moet zich maar aanpassen aan de Koraan en niet omgekeerd.

    BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...