vrijdag 20 juli 2012

Ramadan? Barbecue!!

Pig-Mo-Roast1.gif

Vandaag begint, voor de aanbidders van de maangod allah, de vastenmaand Ramadan.

In een cursiefje in de regionale krant Het Belang van Limburg legt de Turk Bahattin Koçak, voorzitter van het Islamitisch Dialoog- en Informatiecentrum in Hasselt en zelf moslimleerkracht (Beringen - Belgisch Limburg) uit hoe dit gebruik (ramadan) momenteel in zijn thuisland Turkije wordt geconsumeerd.

Hij heeft het liefdevol over een "islamisering" (sic) van de Turkse media: media gaan plots de religieuze toer op. De ene krant schenkt een koran weg, de andere krant publiceert ijverig een maand lang verhalen over de profeet. Zelfs de TV-zenders doen mee: populaire programma's moeten plaatsruimen voor religieus gedoe en de journaals krijgen ook maar geen genoeg van die ramadan.

Dat dit sterke aanwijzingen zijn voor het feit dat Turkije tegen sneltreinvaart van een seculiere natie naar een islamitische sharia-staat aan het evolueren is, vertelt deze verdoken islamist er uiteraard niet bij. Terloops, wie in Marokko tijdens de ramadan in het openbaar durft te eten of te drinken, mag rekenen op een celstraf van 1 tot 6 maanden. Dit is het pad dat Turkije momenteel bewandelt.

Koçak vraagt zich ook retorisch af - hij noemt het dé hamvraag (sic: ham = varkensvlees) - "hoe je op een gezonde manier de ramadan kan doorbrengen"… Wat je als moslim wel of best niet eet, wat je moet vermijden en dies meer. "Diëtisten en voedingsconsulenten passeren de revue op tal van TV-zenders om deze vraag toe te lichten, het belooft dus een leerrijke ramadan te worden op het vlak van gezond eten", schrijft hij enthousiast in Het Belang van Limburg.

Dat de ramadan eigenlijk een vervalsing is van het vastenprincipe, want elke zonsondergang gaan de moslims zich grandioos te buiten aan een "grande bouffe" (lees: zich volvreten met voornamelijk zoete rommel), vertelt hij er uiteraard niet bij. [zie voetnoot 1]

Koçak schrijft dat er ook stevig wordt gegeten en gedronken net vóór zonsopgang. Om de mensen (moslims, maar uiteraard ook niet-moslims) 's nachts te wekken voor dat stevig ontbijt, bestaat er een soort "wekdienst", de "davulcular" genoemd: trommelaars wandelen enkele uren vóór de zon opkomt luid trommelend door de straten en citeren daarbij luidop religieuze gedichten. Dat je, als niet-moslim, een maand lang wordt geterroriseerd door al dit kabaal, vertelt Koçak er natuurlijk niet bij. In de Turkse krant Hurriyet Daily News lezen we hoe een familie wordt aangevallen door een wilde meute moslims, omdat ze het nachtelijk kabaal aan de kaak stelde, lees hier het verslag.

Maar dan wordt hij helemaal lyrisch: "Hoteluitbaters passen zich ook aan!", kraait Koçak. Speciale arrangementen, animatie en concerten tot in de late uurtjes, stranden die 's nachts worden verlicht voor devote moslims, zodat ze (de mannen uiteraard) wat afkoeling kunnen vinden in de zee.

Koçak: "Bijna alles wordt aangepast. Wat wil je nog? Op die manier kan je als vastende moslim toch een fijne zomerramadanvakantie doorbrengen". En hij besluit dat wat hem betreft het zomerweer in België best "Belgisch" mag blijven, koel en droog. Want dat valt beter mee voor vastende moslims.

Pech voor Koçak: vanaf zondag wordt het hier écht zomers. En in heel het land zal er weer steevast gebarbecued worden dat het een lieve lust is. De geur van varkensbraadworst en varkensribbetjes zal menigeen ergeren (ramadanners) en anderen dan weer prikkelen om het bier alvast koel te zetten. Naar de mestvaalt met de ramadan.

Ramadan? Barbecue!!

Voetnoot 1: We zijn intussen enkele dagen verder, en ik lees in de krant dit bericht: "Eetbuien tijdens de ramadan. Nu de vastenmaand bezig is, staat er geen limiet meer op de eetbuien, zo meldt de Arabische zender al-Jazeera. Vanaf het moment dat de zon ondergaat propt iedereen zich vol. De gemiddelde voedselopname verdubbelt tijdens de islamitische heilige maand. De eerste dag van de ramadan alleen al werden 128 Qatarezen opgenomen in het ziekenhuis met maagproblemen..."

Mijnheer Koçak, noemt u dit "vasten"? Op een gezonde manier bezig zijn?

pig with koran.jpeg

6 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. One of your madrassa's would surely do the trick, right?

   Verwijderen
 2. Varkens staan bekend om hun intelligentie. Welnu, als ik dit zo lees over de ramadan is intelligentie bij moslims nog altijd ver te zoeken.

  Maar dat is al 1400 jaar zo het geval, toch?

  Wat de islam in stand probeert te houden tegen beter weten in van ONZE kennisbeschaving is het analfabetisme van de historische godsdienstwaanzinnige slechterik en woestijn roverhoofdman annex pedofiele moordenaar Mohammed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gisteren heb ik "de voedselzandloper" van Kris Verburgh uitgelezen en daarin staat dat het evolutionair verstandiger is om aan calorierestrictie te doen, dat minder eten je langer in leven houdt dan te veel eten, dus. Te veel eten is sowieso schadelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dan is de levensverwachting van devote moslims niet erg hoog. Goed nieuws, zeg. Mag ik dat zeggen?

   Verwijderen
  2. Zo had ik het nog niet bekeken, eigenlijk. Goed gezien, au fond. Uiteraard mag je dat zeggen, hé. In mijn bovenkamer geldt nog altijd absolute freedom of speech. Uiteindelijk is het jouw blog.

   Misschien zijn moslims op die manier niet evolutionair verstandig bezig en zou dat idd een goeie zaak zijn. Op heeeeeeeeeeel lange termijn dan.

   Verwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...