dinsdag 2 december 2008

Multicultuur op de schop

20081123-malaise-multiculturaliteit.jpg
Wim van Rooy, jarenlang directeur van de Vrije Israelitische School Yavne in Antwerpen, publiceerde zopas het boek "De Malaise van de Multiculturaliteit", een boek dat wij u warm durven aanbevelen, want het verwoordt - weliswaar in "academische bewoordingen" - wat de gewone man al langer denkt maar niet gezegd krijgt...

In zijn boek hekelt Wim van Rooy de politiek correcte inquisitie en stelt dat de politieke en culturele elites ons decennialang een sprookje hebben verteld, namelijk "de probleemloze multiculturele maatschappij". In tegenstelling met dat sprookje zagen de mensen op het terrein, en in eerste instantie de autochtone bewoners van migrantenbuurten, dagelijks de kwalijke kanten van de multiculturaliteit. Enkele jaren geleden kwam er pas een ommezwaai. Wij zitten echter met de gebakken peren.

Nu geeft de elite schoorvoetend toe "dat er problemen bestaan" en dat de integratie van migranten (lees Turken en vooral Marokkanen) moeizaam verloopt. Van Rooy ergert er zich aan dat deze mentaliteitsverandering nooit gepaard is gegaan met een schuldbekentenis van de linkse elites.

"Het hautaine moralisme ter linkerzijde is zo groot dat ze daar zelfs niet wil over wensen te spreken. Nochtans is het precies deze elite die een grote schuld draagt voor de doorgroei van het Vlaams Belang", schrijft Van Rooy. Door toegeeflijk te zijn tegenover het moslimfundamentalisme, laat het Westen de liberale intellectuele elite in de moslimlanden in de steek en verloochtent het de eigen waarden.

Volgens Van Rooy vereist de intellectuele integriteit minstens dat onze elites hun fout toegeven en een nieuw spoor bewandelen, niet alleen verbaal maar ook op het terrein.

Het boek "De Malaise van de Multiculturaliteit" - aan te bevelen lectuur - kan u gewoon kopen bij de Standaard Boekhandel. Moet u zeker doen.

1 opmerking:

  1. Heb het boek gekocht en zit halfweg. Niet makkelijk te lezen, maar de nagel op de kop!

    BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...